В обширен материал влиятелният сръбски вестник „Блиц“ анализира престъпната дейност

...
В обширен материал влиятелният сръбски вестник „Блиц“ анализира престъпната дейност
Коментари Харесай

Сръбска медия: Цветан Василев иска да свали правителството в България

В просторен материал авторитетният сръбски вестник „ Блиц “ проучва незаконната активност на укриващия се в Белград Цветан Василев, който е търсен за към 2 милиарда евро от банкрутиралата „ Корпоративна комерсиална банка “.

Според изданието Василев желае да подкопае обвинителния акт против себе си в България, като осъществя проект за събаряне на държавното управление на Бойко Борисов, през чиито мандат започва наказателния развой срещу него в България. Вестникът разгласява лобисткия контракт по силата на който Василев е наел американската консултантска компания „ Джеферсън Уотърман Интернешънъл “ (JWI), с цел да се опита посредством процедурата по закона „ Магнитски “ да се разправи с враговете си в България.

От обявата излиза наяве, че Василев е в положителни връзки с някогашния сръбски президент Томислав Николич, с чиято помощ евентуално и до момента продължава да получава протекция. Независимо от това обаче, сръбската прокуратура проверява Цветан Василев и в Сърбия, а сръбският "Блиц “ твърди, че австрийската прокуратура също е сезирала сръбските си сътрудници с искане за информация, явно разполагайки с данни за незаконната активност на банкера-беглец.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР