В обновената документация на Google се казва, че са започнали

...
В обновената документация на Google се казва, че са започнали
Коментари Харесай

Google: започнахме бета тестовете на третата версия на reCAPTCHА

В обновената документи на Гугъл се споделя, че са почнали бета тестванията на третата версия на reCAPTCHA v3.
Интернет колосът припомня, че новата reCAPTCHA повече няма да изисква от потребителя изпълняването на скучни задачки от вида на търсене и различаване на обекти на фотоси, както бе в предходната версия. Сега системата дефинира дали сте бот или човек напълно самостоятелно, без разговор с потребителя. Системата незабележимо следи и проучва взаимоотношението на потребителя с уеб страницата, Отчитат се присъщото придвижване на мишката, потреблението на клавиатурата и други сходни.

„reCAPTCHA v3 в никакъв случай няма да отвлече вниманието на потребителя. Можете да я употребявате постоянно. Тя не оказва въздействие на конверсията“ – се споделя в документите за уеб разработчиците.

Всеки клиент, без значение дали е софтуерен робот или човек получава оценка. Балът 1.0 значи, че посетителят е действителен човек. А 0.0 значи, че това е робот.

Новата reCAPTCHА v3 има за цел да опрости живота на потребителите, само че по едно и също време с това по-добре да пази интернет ресурсите.

В момента се организират финалните проби. Притежателите на уеб страници могат да подават поръчки за присъединяване в бета тестванията.

Очаква се финалната версия на reCAPTCHA v3 да бъде подготвена до края на тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР