В област Търговище 10 615 ученици ще прекрачат училищния праг

...
В област Търговище 10 615 ученици ще прекрачат училищния праг
Коментари Харесай

Над 10 000 ученици ще се явят на първия учебен ден в област Търговище

В област Търговище 10 615 възпитаници ще прекрачат учебния предел в първия образователен ден. Това стана известно на годишното заседание с шефовете на учебни заведения в региона, проведено от Регионалното ръководство на образованието /РУО/ в Търговище, оповестиха от институцията.

Първокласниците ще бъдат 834 - с 35 по-малко спрямо предходната образователна година, заяви началникът на РУО Елка Станчева. И през тази образователна година продължава работата по Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и задържане в просветителната система на децата и учениците в наложителна предучилищна и учебна възраст. Сформирани са 39 екипа, които ще търсят необхванати възпитаници.

Станчева подчертава и на провокациите през образователната година - нови образователни стратегии, нов модел и организация на изпитите в националното външно оценяване в 7-ми клас, значими промени в няколко наредби и други

По отношение на професионалното обучение Станчева заяви, че има три нови специалности: "Системно програмиране ", "Приложно програмиране " и "Фризьорство ". От тази образователна година за първи път ще бъде осъществена дуална паралелка "Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил " в Професионалната гимназия по текстил и лека индустрия в Попово с 20 възпитаници.
Срещата е била в наличието на зам. регионалния шеф Панайот Димитров, представители на общините, полицията, пожарната и Военното окръжие в Търговище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР