В някои случаи употребяваните автомобили на други европейски пазари струват

...
В някои случаи употребяваните автомобили на други европейски пазари струват
Коментари Харесай

Къде втората ръка коли са най-евтини в Европа?

В някои случаи използваните коли на други европейски пазари костват доста по-малко, в сравнение с в Германия. Използвайки вътрешни данни, чешката платформа за използвани коли Carvago (www.carvago.com) разпознава най-големите спестявания и най-евтините пазари за 1000-те най-често купувани използвани коли в Германия.

Скандинавската страна Швеция се оказва изключително на ниска цена пазар на използвани коли спрямо Германия. От 1000 тествани използвани транспортни средства 222 са по-евтини, в сравнение с в Германия. Със приблизително икономисване от 4334 евро страната заема първо място в класацията.

На второ място е Румъния - използваните транспортни средства в страната костват приблизително с 4091 евро по-малко, в сравнение с в Германия, разпознати са общо 199 по-евтини модела. Словакия добавя подиума на спечелилите - там можете да закупите транспортни средства, които са приблизително с 3968 евро по-евтини, в сравнение с в Германия и има избор от най-малко 108 транспортни средства, които са по-евтини, в сравнение с в Германия.

Можете да спестите най-вече от използвани коли от немски производители. Лидерът е бензиновият Mercedes-Benz G 63 AMG от 2023 година, който може да се купи като използван автомобил приблизително с към 33 800 евро по-евтино в Словакия, в сравнение с в Германия. На второ място в тази ранглиста е Audi Q5 с дизелов мотор от 2022 година, който е с към 15 600 евро по-евтин, употребен в Швеция. Третото място също е за Инголщад - употребявано бензиново Audi A3 от 2023 година е с към 13 600 евро по-евтино в Швеция, в сравнение с в Германия.

За първи път електрическо транспортно средство е на четвърто и пето място в класацията - VW ID.3 от 2023 година е с към 12 500 евро по-евтин в Румъния. Opel Crossland с бензинов мотор от 2023 година може да бъде закупен в Румъния с към 12 000 евро по-евтино. Едва на десето място е транспортно средство, което не идва от Германия - Peugeot 308 с бензинов мотор от 2022 година е изключително на ниска цена в Унгария и е с към 7300 евро по-евтин.

Якуб Султа, основен изпълнителен шеф и създател на Carvago, разяснява проучването - „ Разликите в цените в Европа стават все по-големи и нашите клиенти интензивно се възползват от това. По-големите дизелови транспортни средства от Швеция са изключително известни, тъй като са по-добре оборудвани и заради високата данъчна тежест върху този вид мотори са по-достъпни на локалния пазар. Във времена на инфлация и различен нараснал ценови напън може да си коства да разгледате други пазари. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР