В новогодишно послание британският принц Чарлз призова хората да отделят

...
В новогодишно послание британският принц Чарлз призова хората да отделят
Коментари Харесай

Кого почете Чарлз в новогодишното си послание

В новогодишно обръщение английският принц Чарлз прикани хората да отделят малко време, с цел да изразят признанието си към тези, които отстояват свободата и правата на човека по света.

Престолонаследникът на короната отдаде респект на хората в места като Афганистан, Сирия и Мианмар, които са изправени пред политическо и религиозно гонене и неустановеност, както и пред все по-тежки филантропични обстановки.

„ В началото на новата година бихме могли да отделим малко време, с цел да си спомним за многото хора по света, които се борят за свободата и правата на индивида ", сподели той.

Пред лицето на сходни бедствия необикновено смели хора, локални общности и интернационалните организации реагират на огромните потребности, като дават жизненоважна помощ.

„ Моля се за спокойно разрешаване на тези спорове и за това всички ние да бъдем благословени със смелостта да поддържаме нуждаещите се, където и да се намират те ”, сподели той.

73-годишният принц на Уелс беше деен на международната политическа сцена през 2021 година, като приказва както на срещата на върха на Г-20 в Рим, по този начин и на срещата на Организация на обединените нации по въпросите на изменението на климата COP26 в Шотландия.

След спиране по време на ранните стадии на пандемията от ковид той направи обиколки и в Йордания и Египет.

Чарлз и преди е предизвиквал дискусия с изявления и напън върху английски политици в персонален проект по противоречиви въпроси - от опазването на здравето до околната среда.

В изявление от 2018 година по случай 70-ия си рожден ден обаче той акцентира, че в никакъв случай не се е намесвал директно в политиката и схваща разликата сред това да бъдеш принц на Уелс и монарх.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР