В новата бета версия на уеб-браузъра Google Chrome се появи

...
В новата бета версия на уеб-браузъра Google Chrome се появи
Коментари Харесай

В десктоп версията на Chrome се появи възможност за стриймване на видеа

В новата бета версия на уеб-браузъра Гугъл Chrome се появи опция за стриймване на локално записаните видеа, към тв приемници с поддръжката на Гугъл Cast.
Новата функционалност дава опция на потребителите без потреблението на какъвто и да е спомагателен програмен продукт, да демонстрират локално записаните на своя компютър медийни файлове на екрана на тв приемника. Но е належащо да се употребяват някои скрити настройки.

Досега бе допустимо транслирането на настоящия раздел на браузъра (Cast tab), както и на десктопа на компютъра (Cast desktop). Сега в това меню се появи нова алтернатива за стриймване на файл ( Cast file ).

Ако тази алтернатива не се вижда, тя би трябвало да бъде форсирано задействана. Намерете иконката на Chrome на десктопа и кликнете с десния бутон на мишката върху нея. Изберете свойствата (Properties) и оттова раздела Shortcut. В края на реда реда Target, би трябвало да се добави командата“

–enable-features=EnableCastLocalMedia

По този метод Chrome се започва с ключа –enable-features=EnableCastLocalMedia.

Сегашната постоянна версия на Chrome няма тази опция за стриймване на местни файлове. Но новата функционалност към този момент е налична в бета версията на браузъра и напълно скоро ще бъде добавена и в стабилната.

Много модели модерни тв приемници поддържат Гугъл Cast. А в случай че нямат, тази опция може да бъде добавена благодарение на приставката Гугъл Chromecast с цена към $35.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР