В нова поредица от разкрития, Антикорупционният фонд /АКФ/ публикува снимки,

...
В нова поредица от разкрития, Антикорупционният фонд /АКФ/ публикува снимки,
Коментари Харесай

Разкрития на АКФ задълбочават съмненията за корупция в редиците на МВР

В нова поредност от разкрития, Антикорупционният фонд /АКФ/ разгласява фотоси, които подлагат на подозрение дейностите на чиновници в Министерството на вътрешните работи /МВР/. На фотографиите е сниман служител на реда пред частния клуб за магистрати на Мартин Божанов-Нотариуса . Едната фотография демонстрира мъжа в униформа на Столична дирекция на вътрешните работи, до момента в който другата го изобразява пред входа на „ SS клуб “. Тези изображения пораждат въпроси по отношение на вероятната замесеност на полицейски чиновници в противозаконни охранителни услуги и корупционни практики .

„ С публикуването на тези фотоси целим да помогнем на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, който отхвърля съществуването на полицейска защита към ‘SS клуб’ на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса “, разясняват от АКФ. Въпреки предишни отрицания, новите доказателства провокират нуждата от задълбочено следствие и отговори на няколко сериозни въпроса по отношение на ролята на чиновниците на Столична дирекция на вътрешните работи, тяхната връзка с Мартин Божанов и хипотетичната им присъединяване в обезпечаване на достъп до избрани институции.

„ Публикуваме фотографията за верификация от институциите, защото по наша информация защита от чиновници на Министерство на вътрешните работи на частния клуб е имало, освен това за нескончаем интервал. Подавани са и сигнали с съответни имена на чиновници на Министерство на вътрешните работи /включително на индивида от снимката/, вероятно забъркани в това, които към този момент няма да публикуваме “ , разяснява Николай Стайков от Антикорупционния фонд.

Информацията, споделена от АКФ, е предадена и към ГДБОП за следствие , само че досега обществено не са обявени резултати от този развой. Това повдига въпроси за успеваемостта на вътрешните механизми за надзор и битка с корупцията в границите на Министерство на вътрешните работи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР