В Нов български университет се проведе церемонията по връчването на

...
В Нов български университет се проведе церемонията по връчването на
Коментари Харесай

Сред отличените с награда „Серафим“ за спасителните дейности в Турция е и бургазлията Антон Парталев

В Нов български университет се организира церемонията по връчването на премиите “Серафим ”. Кръстени на едноименния роман на Йордан Йовков, с тях се насърчават образци за проявена гражданска героизъм и човешка добрина. Тази година във фокуса на вниманието бяха хората и организациите, взели участие или подпомагали избавителните действия след унищожителното земетресение в Турция.

Вчера една от премиите бе присъдена на съдружие “Пещерно избавяне ”, чиито членове се включиха като доброволци в издирвателни интервенции и избавителни акции за изваждане на затрупани хора в град Антакия, област Хатай. Част от тази група е и бургазлията Антон Парталев. Той споделя, че без съмнение се е записал като доброволец в задачата. Според него не е мъчно хората да си оказват помощ освен при изключителни обстановки, само че и в всекидневието.
-->
Наградата „ Серафим “ е учредена през 2022 година под патронажа на президента на България господин Петър Стоянов. Организатори са Нов български университет, Софийският университет и българският ПЕН клуб, както и учени, писатели, публицисти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР