В нощта на 17 декември 1989 г. радио ентусиаст следи

...
В нощта на 17 декември 1989 г. радио ентусиаст следи
Коментари Харесай

Радиолюбител прихванал разговор между Чарлз и Камила, докато били любовници: сърцераздирателни думи на любов

В нощта на 17 декември 1989 година радио запалянко следи честотите, употребявани най-често от служители на реда и пиратски радио диджеи. И инцидентно попада на телефонен диалог сред мъж и жена.

Гласът на мъжа звучи познато. Радиолюбителят записва диалога.

Мъжът е 41-годишният принц Чарлз, най-големият наследник на кралица Елизабет II, бъдещият крал на Англия и брачен партньор на принцеса Даяна. А дамата не звучи като жена му. Тя в действителност е Камила Паркър Боулс – 42-годишна омъжена майка.

" Имам потребност от теб през цялата седмица. През цялото време “, споделя тя.

„ Просто ще пребивавам в панталоните ти или нещо сходно. Би било доста по-лесно “, дава отговор той.

„ В какво ще се превърнеш? В чифт кюлоти? Ще се върнеш като чифт кюлоти! ", споделя тя...

Този диалог трансформира историята.
                             

Камила Розмари Шанд е родена в Лондон на 17 юли 1947 година, в фамилията на Розалинд и Брус Шанд - благородник и пенсиониран майор от армията. Расте в обширна къща от 18-и век, ситуирана върху повече от пет акра в провинцията на Източен Съсекс, с овощна градина, басейн и падок, по данни на Sky News.

„ Летата бяха някак си идилични “, споделя Камила в документалния филм на ITV “Camilla's Country Life “, който се излъчва през 2022 година „ Можехме да отидем през Даунс и да влезем в морето, обичам да плавам и обичам британското море. “

Камила посещава стилното учебно заведение Queen's Gate в Лондон. Популярна, само че относително елементарна ученичка, тя съумява да изкара единствено едно равнище О, преди да отиде да приключи учебно заведение в Швейцария на 16, където научава етикета на висшата класа.
 
                             

„ Мила “, както я назовават приятелите ѝ, се завръща в Лондон през 1965 година И участва на поредност от блестящи балове, където се среща с Андрю Паркър Боулс, майор от Кралската армия, който играе в тима по поло на принц Чарлз. Двамата се срещат седем години.

Камила среща Чарлз за първи път на поло мач в Уиндзор при започване на 70-е години. Привличането сред двамата е от пръв взор. След 18 месеца обаче се разделят, тъй като Чарлз взема решение да се запише в Кралския флот. Говори се обаче, че кралското семейство считало съюза им за несъответствуващ.

И по този начин Камила още веднъж насочва вниманието си към дългогодишния си ухажор Андрю. Двамата се женят през 1973 година

Кралското семейство пък се оправя със задачата да откри по-подходяща половинка на бъдещия крал. През 1980 година Чарлз стартира да се среща с Даяна Спенсър, по-малката сестра на някогашната му другарка, лейди Сара. 18-годишната Даяна е всичко, което Камила не е - необвързана, добродетелна и девствена - идеалната половинка и идеалната бъдеща кралица.

През юли 1981 година двамата подписват брак, а 750 милиона души по света гледат сватбата им, която се случва в катедралата " Сейнт Пол ".

Камила поставя „ всички старания “, с цел да бъде блага с Даяна първоначално, споделя Фил Крейг, като я кани на обяд и даже изпраща дребни бележки.

През лятото на 1982 година Даяна ражда принц Уилям. Две години по-късно към него се причислява брат му Хари. На пръв взор наподобяват като съвършеното кралско семейство. Но зад затворени порти фамилията стартира да се разпада. За първи път се появяват клюки за проблеми в брака им към края на 80-е години.

Записаният диалог на Чарлз и Камила обаче излиза на бял свят и стига до редактора на Daily Mirror. Но той го прибира в чекмеджето, тъй като не се знае какво ще се случи, в случай че бъде оповестен.
                             

В края на 1992 година Андрю Мортън разгласява своята книга, написана по записи, донесени му от Даяна. Тя разкрива продължаващата спекулация сред Чарлз и Камила.

„ Това беше нейната история “, споделя Саймън Маккой. „ И огромна част от написаното беше правилно. Тя наричаше Камила ротвайлер и това беше прякор, който й остана. “

През декември същата година Бъкингам афишира, че принцът и принцесата на Уелс са решили да се разделят, само че нямат желание да се развеждат. Но през януари 1993 година в Сидни едно малко известно лъскаво списание, наречено New Idea, разгласява най-голямата история в своята 100-годишна история - записът от касетата.

За принц Чарлз това е унизително доказателство, че аферата му е реалност и той може би не е кадърен за правоприемник на трона. Тълпи от кореспонденти преследват Камила в желанието си да видят любовницата на Чарлз.

„ Да се окажеш внезапно като публичен зложелател номер едно би трябвало да е било ужасяващо “, споделя приятелката на Камила, писателката Кати Лет.

Записът трансформира Даяна в жертвата, излъганата жена. Хората й съчувстват и ненавиждат Камила. Чарлз и Камила резервират безмълвие. Но в един миг Чарлз моли приятеля си и водещ Джонатан Димбълби да създадат документалния филм “Charles: The Private Man, The Public Role “. Лентата е излъчена през юни 1994 година по ITV. Тогава Чарлз дава отговор на въпроси, свързани с проблемите с Даяна.

По-малко от година по-късно разводът на Чарлз и Даяна е финализиран на 28 август 1996 година На 31 август 1997 година принцеса Даяна умира в автомобилна злополука в Париж единствено на 36 години.

Милиони по света са шокирани. Чарлз се обажда на Камила незабавно щом научава, че Даяна е умряла. Той не знае по какъв начин да каже на синовете си, че са изгубили майка си.

„ Когато Даяна умря, това беше дъното и за двамата “, споделя Саймън Маккой, написа " Дарик ".

„ Можеше да го видиш по лицето на Чарлз… обществеността го упрекна за гибелта на Даяна, упрекна го за цялата неразбория. И той се нагърби с това. “

След гибелта на Даяна, Камила се скрива. И не се демонстрира обществено цели 16 месеца.

През 1999 година Чарлз и Камила честват дружно рождения ден на сестра й - в известния хотел Ritz в Лондон. Отпред стои навалица от кореспонденти, които мечтаят да създадат най-малко една фотография. На новата двойка.

„ Срещнете се с любовницата “, споделя The Sun. „ Най-после “, гласи заглавието на първа страница на The Mirror.
                             

Постепенно двамата печелят пресата. А по-късно идва ред и на кралицата. Двете се срещат на празненство за рожден ден, което Чарлз провежда за гръцкия крал Константин в Хайгроув на 3 юни 2000 година

Малко по-късно Камила се реалокира в формалната резиденция на Чарлз в Кларънс Хаус.

На 10 февруари 2005 година Камила, получава мечтания годежен пръстен, фамилна светиня от Уиндзор. Чарлз е на крачка да се ожени за дългогодишната си обич. Тя е облечена в елементарна кремава копринена рокля, без тиара, а на събитието участват и Уилям, и Хари. Но не и кралицата.

След като се омъжва за Чарлз, Камила стартира да се занимава интензивно с щедрост.

През февруари 2022 година Елизабет Втора даде благословията си Камила да вземе купата кралица консорт. Елизабет Втора умря, а Чарлз получи трона. Месец преди коронацията му, кралското семейство удостовери, че Камила ще бъде кралица. каква велика любовна история, нали?
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР