В нощната компилация на Firefox, която ще бъде основата на

...
В нощната компилация на Firefox, която ще бъде основата на
Коментари Харесай

В новия Firefox е добавен WebRender, използващ GPU за рендиране на уеб страниците

В нощната компилация на Firefox, която ще бъде основата на версия Firefox 63 е интегрирана системата Servo WebRender, написана на програмния език Rust.

WebRender употребява опциите на графичните ускорители за рендиране на уеб-страниците. При включването на функционалността, вместо вградените в енджина Gecko благоприятни условия за обработка на страниците благодарение на централния процесор, ще се употребяват шейдъри, изпълнявани от графичния процесор. По този метод скоростта на работа на целия браузър значително се усилва..

Новата рендираща система е препоръчана на стеснен брой консуматори за тестване. Това са хора, употребяващи видеокартите на Nvidia и операционната система Windows 10.

За независимото активиране на тази алтернатива, без включване в тестовата група, може да се употребява променливата gfx.webrender.all.qualified. Чрез about:config би трябвало да се избере gfx.webrender.all.qualified, която да получи значени true.

В взаимозависимост от резултатите в тези проби, ще бъде формиран проекта за включването на функционалността в главната версия на браузъра. Ще се следят броя сривове, натоварването на централния процесор, понижаването или повишението на fps при обработката на WebGL, бързината на обработка на изображенията и други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР