В никакъв случай не можем да говорим за криза в

...
В никакъв случай не можем да говорим за криза в
Коментари Харесай

Експерт: Няма криза в българския туризъм

В никакъв случай не можем да приказваме за рецесия в туризма. Статистиката сочи, че имаме растеж на непознатите туристи, заяви в утринния блок на бТВ Румен Драганов от Института за разбори и оценки в Туризма.

Със сигурност има стабилизиране на летния туристически сезон. Средната претовареност на легловата база за месец август по морето, която чакаме, е 68%. Миналата година тя е била 71%. Има спад с три пункта, само че това се дължи на намаляването на полетите.

„ Говоря и за по-скъпите хотели, и за по-евтините. Не разбирам за какво би трябвало да се върви в чужбина, като тук ще бъдеш обслужен на роден език и ще получиш същото качество на същите цени. Този месец чакаме към 2 млн. чужденци да посетят България. Също толкоз българи ще пътуват “, сподели Драганов.

„ Всяка година имаме 38% възвращаемост на туристите. Няма никакви недоволства от туроператорите. Нещата вървят добре. Със сигурност най-хубавите туристи за българите. Те са и най-платежоспособни. Чуждите туристи са на ол инклузив и избират да си пазарят от магазинчетата. Има отрицателна реклама на туризма в България и това също пречи, само че като цяло браншът е постоянен ", безапелационен бе Румен Драганов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР