В Невада успешно бяха доставени орган за трансплантация с безпилотен

...
В Невада успешно бяха доставени орган за трансплантация с безпилотен
Коментари Харесай

Дрон носи органи за трансплантация

В Невада сполучливо бяха доставени орган за трансплантация с безпилотен дрон. Транспортната компания MissionGo се сплоти с донорската мрежа на Невада, с цел да тества безпилотни летателни апарати като транспортно средство за дарени органи.

Според компанията този метод на доставка не само намалява замърсяването на въздуха, само че и е по-ефективен. Транспортът с дронове също понижава броя на хората, които ще допрян органа, преди той да бъде отправен до местоназначението си. 

В момента няколко по-големи компании се пробват да употребяват дронове за превоз. Amazon към този момент е лицензиран да доставя с дронове, а американската верига супермаркети Walmart опитва с доставката на хранителни артикули с дрон.

Дронът, който беше тестван за трансплантация на органи, направи два сполучливи полета, доказвайки, че е подобаващ за работата. При първия полет дронът достави роговици за трансплантация, на разстояние съвсем три километра, което мина за пет минути. Вторият полет също счупи връх - най-дългият полет на дрон за трансплантация на органи. Във втория тест дронът е носил бъбрек на разстояние 16,5 км и полетът е траял 25 минути. Предишният връх още веднъж принадлежи на компанията MissionGo и е 2019 година.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР