В непрекъснатата размяна на реторика между Китай и САЩ настъпи

...
В непрекъснатата размяна на реторика между Китай и САЩ настъпи
Коментари Харесай

Пекин: От китайския вирус до вирус, инстинктът за оцеляване на Тръмп надделя

В непрекъснатата замяна на изразителност сред Китай и Съединени американски щати настъпи непредвиден поврат през последните два дни. Американският вицепрезидент Майк Пенс сподели в понеделник, че напъните на Китай в битката с COVID-19 са „ доста по-прозрачни " спрямо предходни епидемии. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласява известие в „ Туитър " същия ден, в което употребява думата „ вирус " вместо „ китайския вирус " във връзка с епидемията. Във вторник той сподели по Фокс Нюз, че „ не би трябвало да вършим от мухата слон " и призна, че той е сторил това, предава " Радио Китай ".

Въпреки това, откогато Тръмп стартира да употребява фразата „ китайския вирус ", се появиха доста случаи на китайци и американци с китайски генезис, които бяха унизени и измъчвани по улиците. Политическият напън върху Тръмп в страната пораства.

В интернационално отношение, поддържането на положителни връзки с Китай е също належащо. Просто казано, Съединени американски щати не разполагат с задоволително материали за справяне с епидемията. Ситуацията беше предсказана още в края на януари. Администрацията на Тръмп обаче не предприе дейности до 19 март, когато прибягна до Закона за отбранителната продукция. Дори тогава Тръмп не приложи на процедура ограниченията. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо съобщи непосредствено, че в случай че федералните управляващи не обезпечат повече вентилатори за града „ те ще би трябвало да поемат отговорност за хилядите хора, които ще починат ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР