В Немската гимназия ще има и лекоатлетическа пистаИ четирите училища

...
В Немската гимназия ще има и лекоатлетическа пистаИ четирите училища
Коментари Харесай

Бургас се пребори за нови спортни площадки

В Немската гимназия ще има и лекоатлетическа писта
И четирите учебни заведения са в морския град

Бургас се пребори за нови спортни площадки в дворовете на основни учебни заведения. Вече са утвърдени са всичките нови четири подадени планове по “Програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските учебни заведения ” на МОН. Три от новите площадки ще бъдат построени в две съществени и едно приблизително учебно заведение в града, а четвъртият е за елитната Немска езикова гимназия. Площадката там ще е комбинирана- за волейбол, баскетбол и хандбал, както и лекоатлетическа писта към нея. Предвижда се площта и да бъде към 1000 квадратни метра.

Това заяви кметът на Бургас- Димитър Николов и посочи, че с изключение на гимназистите от Немската, на нови спортни терени и уреди ще се радват учениците от СУ “Епископ Константин Преславски ”, ОУ “Антон Страшимиров ” и ОУ “Любен Каравелов ”.

В момента асфалтовата настилка в дворовете на тези учебни заведения не дава отговор на актуалните условия за осъществяване на часове по физкултура и спортни занимания. Дейностите включват премахване на износения асфалт, уплътняване и полагане на основи, оформяне на наклони за отводняване, полагане на бетонова и на профилирана спортна настилка, разчертаване, доставка и монтаж на съоръжение за спортните площадки.

СУ “Епископ Константин Преславски ” е утвърдено по модул 1 “Изграждане на нови спортни площадки ”. По капиталовия план ще бъдат построени през идващите няколко месеца две нови комбинирани спортни площадки с обща повърхност 780 кв. м. за волейбол и баскетбол със профилирана настилка с противоударно покритие в учебния двор.

В ОУ “Антон Страшимиров ” плановото предложение планува създаване на нова спортна площадка със профилирана спортна настилка на повърхност от 1000 кв. м. на мястото на съществуваща в двора на учебното заведение, която ще бъде за баскетбол, волейбол и хандбал. Другата част ще бъде футболно игрище с изкуствена трева с размери 580 кв. м.

Обновяват гимназията на Елин Пелин и Радой Ралин

Ремонтите ще приключат до началото на образователната година.

Елитната Природо-математическа гимназия “Добри Чинтулов ” ще посрещне новата образователна година с освежен образ, оповестиха от общината. 130-годишната постройка е архитектурен монумент, с хубав екстериор и интериор. Фасадата є с изящни детайли се обновява, както и част от оградата на двора. В ремонт са общите пространства в постройката, част от мозайките, буковите подови покрития и парапапетите. Средствата в размер на 265 хиляди лв. са по план “Красива България ”, като половината от тях са обезпечени от локалния бюджет.

В гимназията са учили Елин Пелин, Пенчо Славейков, бащата на българското кино Васил Гендов, Радой Ралин, Дамян Дамянов и др.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР