В неделя завърши провелото се за 6-та поредна година скейт

...
В неделя завърши провелото се за 6-та поредна година скейт
Коментари Харесай

17-годишният Мартин Атанасов е победител в Burgas Skate Open

В неделя приключи провелото се за 6-та поредна година скейт съревнование Burgas Skate Open. Това е единствената проведена конкуренция тази година в Европа. Сили премериха състезатели от Германия, Портогалия, Израел, Чехия, Гърция, Сърбия и Румъния. Мартин Атанасов на 17 години от Сандански остави на второ място печелилият огромни шампионати Red Bull спортист и първенец на Чехия - Максим Хабанец.

Състезанието се организира в три обособени категории, като за пръв път в България се организира серия и при дами.

" Скейтът към този момент е олимпийски спорт, където могат да вземат участие и дами, тъй че ние даваме късмет на дамите да се изявят. Имахме категория дилетанти, която е за по-малките карачи, без спонсори зад тила си. Там премиите са материални. Следващата е категория про, където се събират карачи от целия свят, като за първото място има огромна парична премия. ", споделя Мартин Дечев орагнизатор на надпреварата.

Състезанието се организира в 3 обособени елементи.

В петък състезателите имаха загрявка, която протече в Морската Градина. Предизвикателството за деня беше trick for cash или пари за трикове, където за по-впечатляващ трик печелиш пари от уредниците.

Вторият ден се организираха квалификациите, като най-малкият участник беше едвам на 7 години.

Най-добрите класирали се за финала премериха сили за първото място с премия 6000лв. в Неделя.

Специално присъединяване взе международно известният Максим Хабанец от Прага.Той е и единственият про скейтър взел участие в надпреварата. Да си експерт значи освен да те спонсорират, а и скейтбордът да се трансформира в главен метод на изкарване на приходи.

" Бях поканен преди няколко месеца и доста се зарадвах, тъй като всички надпревари в Европа бяха канселирани. Това в действителност е и първото ми съревнование за годината, тъй че доста се веселя, че съм тук и да карам с останалите. Скейт парка наподобява съвършен. "

Red Bull спортистът стартира да кара скейт на 5 години, поради по-големия си брат и печели първото си съревнование на 13 години.

След оспорвана конкуренция и многочислени отличителни трикове, Мартин Атанасов остави след себе си чеха Максим Хабанец и Джордж Барболеску от Румъния.

Събитието се организира с поддръжката на Amnesia Skate Shop, община Burgas и Red Bull.

Снимка: Ивайло Дончев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР