В неделя слънцето ще се показва по-често от събота. Сутринта

...
В неделя слънцето ще се показва по-често от събота. Сутринта
Коментари Харесай

Слънчева неделя, време за разходка

В неделя слънцето ще се демонстрира по-често от събота. Сутринта по западното и централното поречие на Дунав и в ниските региони на страната има условия за мъгли или ниска облачност. През деня в централните и западните региони облачността ще понижава, на изток ще се задържи по-плътна. Температурите в топлата част на денонощието ще са в интервала 10-15 градуса. В планините ще е слънчево по високите елементи, с рехава облачност в по-ниските региони и със утринни мъгли в котловините. Температурите - от 3 до 10 градуса със леден вятър.

След утринните мъгли, в понеделник се чака относително слънчево време с ниски температури в ранните часове и дневни стойности сред 10 и 15 градуса. Първият ден на новата седмица ще е най-топлият.

От вторник до четвъртък страната ще попадне под въздействието на средиземноморски циклон с център, преминаващ югозападно от нас. Вятърът ще се усили. По-значителни количества дъжд се чакат в Западна България и то най-вече южно от Стара планина. В планините на Югозапад ще превали сняг. Прогностичните модели позволяват снежна завивка до 15-20 сантиметра в Рила. Времето ще остане несигурно до края на седмицата с превалявания и през почивните дни.

Видин, Плевен, Русе и Горна Оряховица са градовете с прахово замърсяване над допустимите правила през последните часове. Заради неналичието на вятър и мъглите замърсителите ще се задържат в по-високи концентрации и при започване на новата седмица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР