В неделя ще бъде слънчево и почти тихо. Това съобщи

...
В неделя ще бъде слънчево и почти тихо. Това съобщи
Коментари Харесай

Жегата се завръща, бризът разхлажда на морето

В неделя ще бъде слънчево и съвсем безшумно. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология.

Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 32° и 37°. Над Черноморието ще бъде слънчево и ще духа бриз. Максималните температури ще са 28- 31°.

Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево и по-топло. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 29°, на 2000 метра - към 22°.

Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за месеца.

В началото на новата седмица времето ще бъде най-вече слънчево. По-значителна купеста облачност ще има в следобедните часове над планините в Югозападна България, където на изолирани места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб, в западната част на Дунавската низина краткотрайно до сдържан, северозападен вятър.

Температурите още веднъж ще се покачат и през първите два дни от седмицата преобладаващите оптимални ще са сред 34° и 39°, по Черноморието 28°-31°. В сряда със слаб до сдържан вятър от северсевероизток температурите ще се намалят с 2 до 4 градуса. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в Североизточна България и планините на Югозападна, ще превали и прегърми; вероятни са местни интензивни феномени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР