В неделя облачността ще е значителна, но само на отделни

...
В неделя облачността ще е значителна, но само на отделни
Коментари Харесай

Времето днес: Облаци и дъжд

В неделя облачността ще е забележителна, само че единствено на обособени места в Западна България и планинските региони ще превали слаб дъжд, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан вятър от юг-югоизток.

Минималните температури ще са сред 6° и 11°, а оптималните ще са най-вече сред 13° и 18°. В София минималната температура ще е към 8°, оптималната - към 13°. Атмосферното налягане ще се увеличи и ще е по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, сутринта с понижена видимост. Без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 12° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. В масивите от Западна България и по старопланинското било ще има превалявания от сняг, под към 1800 метра - от дъжд. Ще духа сдържан вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 7°, на 2000 м – към 1°.

В понеделник облачността ще е най-вече забележителна и тук-там в западната половина от страната ще превали слаб дъжд. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от изток-югоизток, ще е най-вече сдържан. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 3° и 8°, оптималните - сред 13° и 18°, по Черноморието - сред 8° и 11°. Във вторник облачността ще е раздрана. Преди обяд на доста места в равнините ще бъде мъгливо. Ще продължи да духа до сдържан югоизточен вятър.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР