В неделя на 11 февруари до мен бяха пуснати доклади,

...
В неделя на 11 февруари до мен бяха пуснати доклади,
Коментари Харесай

Сарафов пред ВСС: Прокурори, които разследват Нотариуса са получили патрон и кръст от клонки

В неделя на 11 февруари до мен бяха пуснати отчети, че двама от прокурорите от СГП, са получили закани за живота си. Единият е получил патрон в пощенската си кутия, другият, който е жена, е намерила кръст от клончета пред входната си врата. Това заяви основният прокурор Борислав Сарафов пред Висш съдебен съвет. Той изпраща отчета на министър Атанас Славов, с цел да им бъде обезпечена отбрана. Славов също участва на съвещанието, предава 24 часа.
Според Сарафов заканите били по някакъв метод свързани с следствието.
На съвещанието са осем от членовете на Съдийската гилдия. Отсъстват Боян Магдалинчев Драгомир Кояджиков, Стефан Гроздев, шефът на Върховен административен съд Георги Чолаков. В началото стана ясно, че всичките са в отпуск. Така съвещанието е на ръба на кворума.
Съдия Владислава Цариградска, която разгласи, че е била заплашвана от Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, също участва на съвещанието, както и Николай Стайков от Антикорупционния фонд.
Шефката на Върховен касационен съд Галина Захорова попита Сарафов какво може да каже за частните клубове.
Той изясни, че за изясняване на обстановката към тях още на 6 февруари наредил на дирекция „ Информационно обслужване “ в прокуратурата да направи информация за преписките против Божанов. До края на месеца трябвало да се направи систематизирана информация кои са прекъснати и кои може да бъдат възобновени. Също по този начин почнала проверка на Софийската районна прокуратура. Това можело да се направи в границите на неговата подготвеност.
Сарафов изясни, че не бил осведомен с досъдебното произвеждане в СГП, което проверява незаконната скица на убития Мартин Божанов-Нотариуса. Той се базира и на конституцията, която не му разрешава да се интересува от делото.
„ Разбирам, че в сегашния миг не разполагате с информация за почтени клубове, магистратско въздействие, за съмнителни контакти сред съдии и лица с тежки репутационни вреди “, попита Галина Захарова.
„ Към сегашния миг не разполагам с сходна информация. Ако в границите на досъдебното произвеждане се открият сходни обстоятелства, бих помолил сътрудниците да ми ги кажат, с цел да ги показва с отчет до Висш съдебен съвет. Всяко едно име, което бих загатнал, ще почива на клюки и догадки. Не е момента в този момент да се организира лов на вещици “, сподели Сарафов. Той посочи, че познава арбитър Цветко Лазаров от повече от 20 години. Това е един от съдиите, върху които е извършен напън.
Атанаска Дишева загатна за десетки позволения за СРС-та по отношение на магистрати, само че нямало данни за формирани досъдебни производства.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР