В неделя гласувахме и при малко над 50% избирателна активност

...
В неделя гласувахме и при малко над 50% избирателна активност
Коментари Харесай

Петко Георгиев и Мирослав Севлиевски за трудните коалиции в българската политика

В неделя гласувахме и при малко над 50% изборна интензивност подредихме 45-я парламент по този начин: ГЕРБ са първа политическа мощ с 75 депутати, втори са " ИТН " с 51 депутати, трета е Българска социалистическа партия с 43 национални избраници, следват Движение за права и свободи с 30, " Демократична България " с 27 и " Изправи се! Мутри вън! " – 14 депутати. Възможно ли е съставянето на кабинет в границите на новия парламент или вървим към нови избори? Трудните обединения в българската политика в „ Тази заран “ разясниха журналистът Петко Георгиев и Мирослав Севлиевски, който беше министър на енергетиката в кабинета Сакскобурготски.

„ Всички чакаха, че ще се образува опашка от искащи да създадат държавно управление в Банкя, само че това не се случи. ГЕРБ са първа парламентарна мощ, само че не считам, че в новия парламент надали има някой, който желае да направи държавно управление с тях. Правилно водачите на партиите, изключително Слави Трифонов, на който вотът разпорежда огромни очаквания, са в изчаквателни позиции, с цел да видят по какъв начин се оформя съотношението на силите и да вземат своето решение. Прекалено е спекулативно да кажем дали ще имаме държавно управление, само че факт е, че имаме изцяло друга политическа среда, в която ГЕРБ се трансформира в токсични сътрудник, с който никой не желае да си играе “, счита Петко Георгиев.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Въпросът е дали Слави Трифонов желае да бъде водач или мажоретка. Политик без думи е като „ Шоуто на Слави без тон “. Трябва да покаже дали може да н оси отговорност, 3веднък към неговото потомство и един път към хората, които са дали своят вот за него. Не считам, че те са глупави, а че желаят смяна. Иска ли от звезда да стане политик и от политик да стане общественик “, съобщи Севлиевски.

Според Петков „ ИТН “ няма да образува държавно управление, тъй като ще се окаже „ пленник на гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи “, а цялата има стратегия е цялостна с неща като правосъдна промяна и електронно гласоподаване, които тези две партии не желаят да разрешат “.

Трифонов и Борисов са другари, познават се добре и всички са привикнали с техния изказ, съобщи Севлиевски във връзка предлагането на Бойко Борисов да даде 10 депутати на Слави Трифонов, с цел да образува държавно управление.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР