В неделя, 30 октомври, в 4 сутринта връщаме стрелките с

...
В неделя, 30 октомври, в 4 сутринта връщаме стрелките с
Коментари Харесай

Връщаме стрелките. Ето как да се подготвим за зимното време:

В неделя, 30 октомври, в 4 сутринта връщаме стрелките с час обратно, с цел да преминенм към зимно астрономическо време. Причината за това е пестенето на електрическа енергия и удължаването на светлата част на деня.

Как се отразява промяната на часовниците на човешкото здраве

Спорът за заплахите от промяната на часовниците продължава от години. Учените не са единомислещи по отношение на това по какъв начин смяната във времето въздейства на човешкото тяло. Някои от тях настояват, че промяната на часовника към зимно време има по-малък резултат върху тялото, в сравнение с към лятното време. Освен това зимното време, в противен случай, оказва помощ на тялото да работи в сходство с дневните часове, от които зависят биоритмите.

Неправилното прекосяване към зимно часово време обаче може да аргументи непотребен стрес за организма. BBC отбелязва, че в страните, които превключват часовниците, при превключване към различен час се усилва броят на инсултите и виканията на кола за спешна помощ. Според интернационална група откриватели има четири групи болести, които зависят от промяната на часовниците:

сърдечно-съдови заболявания; травма; психични разстройства; заболявания, свързани с имунната система.

Как да се подготвим за зимното време

За да помогнете на тялото да преживее смяната на времето и да сведе до най-малко напрежението, задоволително е да следвате общите рекомендации:

няколко дни преди промяната започнете да си лягате малко по-рано от обикновено; откажете се от алкохола, яжте повече здравословни храни и пийте повече вода; Оставете джаджите най-малко час преди лягане. За известно време е по-добре да се откажете от решаването на комплицирани интелектуални проблеми и да се излагате на по-малко прочувствен и физически стрес.

Лекарите също поучават краткотрайно да се откажете от питиета, които възбуждат нервната система, по-специално от енергийни питиета, кафе и храни с високо наличие на кофеин. Преди да си легнете, можете да вземете релаксираща вана. Освен това ежедневните разходки на чист въздух са потребни за бърза акомодация.

Също толкоз значим е верният сън. Лекарите предлагат:

възрастните на възраст 18 – 60 години спят минимум 7 часа на ден;
деца от 6 до 12 години – 9 – 12 часа;
от 13 до 18 години – 8 – 10 часа.

Ако би трябвало да подремнете в средата на деня, направете го малко по-късно от нормално, само че не повече от 30 минути.

Преди да си легнете, можете да четете, да слушате музика, можете да опитате ароматерапия – миризмата на лавандула ще ви разреши да се отпуснете през нощта.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР