В недалечната 2016 г. непрежалимият Красимир Узунов, наричан с обич

...
В недалечната 2016 г. непрежалимият Красимир Узунов, наричан с обич
Коментари Харесай

Караянчева в подножието на Каймакчалан: Живеем в дребнаво време, стъпили на раменете на исполините

 Open photo

В недалечната 2016 година непрежалимият Красимир Узунов, именуван с любов „ Поручика “, съумя да извърши една своя дългогодишна фантазия – да провежда почтено отбелязване на борбата на Каймакчалан, едно от най-жестоките сражения с присъединяване на български войски през Първата международна война. Оттогава обичайно български жители, военни и представители на страната при започване на септември се изкачват на този връх, с цел да се поклонят пред подвига на предците ни.

 

Това написа лидерът на листата на ГЕРБ/СДС в Кърджали Цвета Караянчева в профила си във фейсбук.

 

6000 офицери и бойци се качват на Каймакчалан в края на август 1916, по-малко от 800 оцеляват. Вражеската артилерия съумява да пречупи скалите – оръдейният огън снижава планината с сред 4 и 11 метра. Но не пречупва българите, напомня Караянчева и прибавя:

Утре още веднъж ще се качим на върхът и ще преклоним глава пред подвига на хилядите починали и останали там вечно български войни.
Често се оплакваме, че живеем в дребнаво време, стъпили на раменете на исполините от предишното.

Утре е превъзходен ден да оставим долу в ниското мимолетните предизборни пристрастености и да поемем по пътя на Българската Голгота.

Сигурна съм, че там, на високото, ще срещна съграждани и политици от разнообразни партии, с разнообразни вярвания и пристрастия, както всяка година. И ще застанем дружно, обединени от поклонението си към безконечните часови на Каймакчалан.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР