В НДК започна заседанието на 49-ия Конгрес на БСП. То

...
В НДК започна заседанието на 49-ия Конгрес на БСП. То
Коментари Харесай

На старта на Конгреса: Другарката Ваня Добрева поиска промени в устава, делегатите обаче не я чуха

В НДК стартира съвещанието на 49-ия Конгрес на Българска социалистическа партия. То бе планувано на 15 октомври с решение на Националния съвет на партията. Заседанието бе намерено от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Третата сесия на Конгреса е под надпис: „ Българска социалистическа партия опция за България ”. Дневният ред на съвещанието бе от три точки. В началото на съвещанието обаче проф. Ваня Добрева предложи да бъде включена още една точка в дневния ред, обвързвана с промени в устава на Българска социалистическа партия, свързани с избора на ръководител.

„ Предлагам като точка в дневния ред да върнем груповото решение в партията, а освен да се преглеждаме самите себе си като констатиращ и одобряваш орган. През февруари тази година конгресът извърши политическа неточност. Гласува решение, съгласно което концентрира цялата власт в ръцете на ръководителя. Чест прави на Нинова, че до момента не се е възползвала от това. Тази точка трансформира характера на БСП”, сподели Добрева.

Според социалистката и член на Националния съвет по този начин се концентрира власт под формата на огромна народна власт
Това не дава отговор на истината, в противен случай - ние повеждаме партията към вождизъм и превръщането й в лидерска, безапелационна беше делегатката на 49 конгрес.

Веднага след нея противоположното предложение направи различен пратеник, който пък съобщи, че нямало по-демократично решение от това водачът да се избира от цялата Българска социалистическа партия.

Делегатите в съвещанието обаче не одобриха предлагането.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР