В най-скоро време Сърбия ще подпише с Русия споразумение за

...
В най-скоро време Сърбия ще подпише с Русия споразумение за
Коментари Харесай

Сърбия планира закупуването на 1 милион дози ваксини Спутник лайт

В най-скоро време Сърбия ще подпише с Русия съглашение за пазаруването на 1 милион дози ваксини " Спутник лайт ". Това заяви през днешния ден пред ТАСС сръбският министър за нововъведенията и технологиите Ненад Попович, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия ТВ.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28955
„ Продължава процедурата за регистрирането на имунизацията " Спутник лайт " в Република Сърбия. Очакваме в най-скоро време сред Сърбия и Русия да бъде подписан контракт за доставката на първия милион дози от имунизацията " Спутник лайт ". Този препарат сподели отлични резултати при бустерната имунизация в Русия и сме сигурни, че тази ваксина и в Сърбия ще ни помогне да направляваме и да се борим с пандемията в бъдеще ”, уточни Попович.

По думите му Сърбия би желала да провела на своя територия производството на този препарат, както и на назалната ваксина " Спутник V ".

На 4 юни тази година стартира производството на препарата " Спутник V " в института " Торлак " в Сърбия. Попович уточни, че Сърбия към този момент е произвела 2 милиона дози от имунизацията.

 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28955  Локдаунът за имунизираните против COVID-19 в Австрия завърши Локдаунът за имунизираните против COVID-19 в Австрия завърши  Проф. Кожухарова: Четвъртата Коронавирус вълна стихва, само че смъртността остава висока Проф. Кожухарова: Четвъртата Коронавирус вълна стихва, само че смъртността остава висока  Експерт: Предстои ни да се сблъскаме с двойна зараза Експерт: Предстои ни да се сблъскаме с двойна епидемия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР