Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че Израел трябва

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че Израел трябва
Коментари Харесай

Антъни Блинкън: Израел трябва да предприеме повече действия за увеличаването на хуманитарните доставки в Газа

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че Израел би трябвало предприеме още дейности, с цел да може да се усилят доставките на филантропични помощи в линията Газа, като добави, че ще окаже напън върху израелските водачи в тази посока по време на обиколката му в Близкия изток, която стартира през днешния ден съобщи Асошиейтед прес. 

Блинкън, който взе участие в среща в Рияд на външните министри на страните от Съвета за съдействие в Персийския залив, уточни, че най-хубавият метод за ограничение на филантропичната злополука в Газа е сключването на съглашение за преустановяване на огъня, с което да се освободят държаните от " Хамас " заложници. Той обаче акцентира, че е извънредно значимо още в този момент да се подобрят филантропичните условия палестинския анклав.

Блинкън добави, че американският президент Джо Байдън е настоял Израел да предприеме повече дейности и че през вчерашния ден още веднъж е декларирал позицията си и в телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху. По думите на американския държавен секретар дейностите на Байдън са довели до усъвършенствания, които обаче надалеч не са задоволителни.  

" През последните две седмици видяхме забележителен прогрес, в това число отварянето на нови контролно-пропускателни пунктове и увеличение на размера на доставките на филантропична помощ до и в границите на линията Газа, както и построяването на американския морски кулоар, който ще бъде отворен през идните седмици. Но това не е задоволително. Все още е нужна повече помощ в и към Газа ", сподели Блинкън. " Трябва да подобрим връзката за отбягване на спорове с филантропичните служащи. И да реализираме по-голяма успеваемост и сигурност, а избягването на споровете е в основата на това. И най-после би трябвало да сме сигурни, че се фокусираме освен върху вложените запаси, само че и върху тяхното влияние ", заключи американският посланик, написа Българска телеграфна агенция.

Блинкън е на седмата си обиколка в Близкия изток, откогато стартира войната сред Израел и " Хамас " на 7 октомври. В последно време още веднъж породиха опасения, че спорът може да се популяризира в района.

Същевременно държавното управление на Байдън насочи предизвестия към Израел да не подхваща огромна военна интервенция в град Рафах, ситуиран в южната част на Газа, където са подслонени повече от 1 000 000 разселени палестинци. Израелската войска към момента не е почнала плануваната атака, само че Нетаняху неведнъж съобщи, че това ще се случи, тъй като по думите му няма различен метод за унищожаването на " Хамас ". 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР