В най-кратки срокове да бъдат осигурени алтернативни водоизточници за питейно-битови

...
В най-кратки срокове да бъдат осигурени алтернативни водоизточници за питейно-битови
Коментари Харесай

Емил Димитров разпореди да бъдат осигурени алтернативни водоизточници в Търговище

В най-кратки периоди да бъдат обезпечени различни водоизточници за питейно-битови потребности в област Търговище, където редица обитаемоте места от десетилетия са на воден режим. Това е разпоредил министърът на околната среда Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и на институциите, които дават отговор за ръководството на водите, съобщи БНР.

На работна среща е разисквана опцията в най-кратки периоди да стартират планови работи за обезпечаване на вода за обитаемоте места, които са на воден режим от десетилетия.

Вече е построено оборудване за промишлено водоснабдяване, посредством което се обезпечава активността на заводите към стъкларския холдинг, като по този метод се освобождава огромен воден запас от язовир „ Тича “, който да се употребява за облекчаване питейно-битовите потребности на жителите на общините Търговище, Шумен и Велики Преслав, както и за напояване на земеделските култури.

Предстои да се изградят лични водоизточници на територията на община Антоново, а язовир „ Ястребино “ да се употребява само за напояване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР