В навечерието на празниците зрението на 82-годишната жена от София

...
В навечерието на празниците зрението на 82-годишната жена от София
Коментари Харесай

Животът й започва отново: Баба Венета прогледна!

В навечерието на празниците зрението на 82-годишната жена от София беше върнато, откакто й е направена извънредно значима здравна намеса.

" Операцията по премахване на перде на очите й е изцяло сполучлива, към този момент е сложена и новата леща, след което за баба Венета животът стартира още веднъж. Със сълзи на очи дамата показа, че първото, което желае да направи, е да се наслаждения на залеза на слънцето. Това й е липсвало доста. Фен е и на футбола, желае да гледа международното, почитател е на Германия и желае те да завоюват тази година ", описаха за щастливата развръзка от благотворителната организация " Подай ръкаЗаедно за по-добро бъдеще ", които се заеха да трансформират ориста на пенсионерката.

През последната година старата жена бе сляпа. В младостта си баба Венетка е била треньор по гребане, само че в един миг се оказва със 100% ТЕЛК и без персонален помощник, като виновните институции са й споделили, че не могат да й намерят асистент.

" Екипът ни направи всичко допустимо, с цел да помогне на дамата да стартира живота си още веднъж, и сме горди, че успяхме да го създадем. Само след няколко дни баба Венета ще може да гледа телевизия, да си сготви обичаната храна, да бъде още веднъж независима жена. Благодарим безпределно на лекар Димитров. Екипът на клиниката ни спомага през целия развой, направиха ни страхотна отстъпка, като платихме доста по-ниска сума за всичко ", споделиха от организацията, предава " България през днешния ден ".

Благодарение на положителни хора, които й пазарят и я посещават, когато могат, старата жена не остава гладна. Но имаше голяма потребност от помощ, защото спеше на студено, тъй като не може да си разреши да заплаща сметки. Нуждае се и от средства за храна и медикаменти за оптимално по-дълго време. Преди към осем месеца някой е влезнал в къщата на Венетка и е откраднал облеклата й, както и други персонални движимости.

Историята на 82-годишната жена трогна мнозина и огромна част от нещата й бяха обезпечени. Така баба Венетка ще може да посрещне коледните и новогодишните празници с повече успокоение в сърцето.

Пожелаваме й да бъде жива и здрава!

Как да помагогнем:

Каузите на благотворителната организация може да подкрепяте посредством сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

нование: Дарение за дела на Подай ръка

PayPal: [email protected]нование: Дарение за дела на Подай ръка

PayPal: [email protected]
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР