В навечерието на Нова година тридневна стачка на германската нискотарифна

...
В навечерието на Нова година тридневна стачка на германската нискотарифна
Коментари Харесай

Хиляди пътници са засегнати от стачката на пилотите от Джърмануингс

В навечерието на Нова година тридневна стачка на немската нискотарифна самолетна компания " Джърмануингс " е на път да провали проектите на хиляди пасажери. От среднощ в неделя до вечерта на 1 януари са анулирани 180 полета. Авиокомпанията оперира от и до летище София с другото си име - " Юроуингс ". Препоръчва се пътуващите за Дюселдорф и Хамбург да наблюдават статуса на своя полет.

Дълги опашки се извиха пред гишетата за билети, откакто хиляди пасажери бяха принудени в последния миг да търсят различни полети. Кабинният екипаж на нискотарифната " Джърмануингс " стартира тридневната си стачка и до втори януари няма да бъдат осъществени към 15% от полетите. Засега протестните дейности засягат най-вече вътрешни за Германия полети, както и такива до Швейцария и Австрия.
Ким Фърнли, пътник: Точно по това време на годината хората пътуват, с цел да прекарат празниците с околните си хора. Разбирам, че изискванията им на труд евентуално имат потребност от възстановяване и са прави да стачкуват, само че в случай че тази стачка беше засегнала моя полет, щях да бъда доста ядосана.
Стачката е част от продължаващи с месеци, само че към този момент без резултат договаряния сред управлението " Луфтханза ", нейните чиновници и тези на дъщерната " Джърмануингс ". Синдикатите упорстват за по-високо възнаграждение, както и за преразглеждане на разпоредбите за работа на повърхностен работен ден.
Даниел Флор, заместник-председател на профсъюз УФО: Работодателите не демонстрират никакъв интерес към своите чиновници и техните права. Това, че през миналите 3 години имахме серия от стачки, а нищо не се промени, е показателно.
Синдикатите предизвестяват, че е в случай че настояванията им не бъдат задоволени, стачката може да продължи и след 2 януари. Тогава към тях може и да се причислят чиновниците на " Луфтханза ".

Властите предлагат на всички пътуващи да се осведомят за настоящата полетна информация. При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с дипломатическите ни представителства в Германия на следните телефони:

Посолство в Берлин: +49 30 201 0922. Дежурен телефон единствено за незабавни случаи и изключителни обстановки в извънработно време: +49 176 122 99 190.

Генерално консулство в Мюнхен: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15. Дежурен телефон в извънработно време: +49 172 888 10 56.

Генерално консулство във Франкфурт: +49 69 509 278 13 10; +49 69 509 278 132.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР