В навечерието на Димитровден – празника на Сливен, Общината кани

...
В навечерието на Димитровден – празника на Сливен, Общината кани
Коментари Харесай

Михаела Маринова и трио „Дежавю“ с празничен концерт тази вечер на площада

В навечерието на Димитровден – празника на Сливен, Общината кани поданици и посетители на концерт довечера с присъединяване на известната певица Михаела Маринова и вокално трио „ Дежавю “. Проявата е част от програмата на Общината за Димитровден и ще се състои на откритата сцена на пл. „ Хаджи Димитър “. Началото е от 19.30 ч. По-рано, от 18 ч., в зала „ Сливен “, ще се състои церемонията по връчване на премиите на Общината за 2023 година Публиката ще има опция да се наслаждения на осъществяванията на Женски национален хор „ Ваня Монева “, на сливенския Симфоничен оркестър и децата от плана „ Музиката вместо улицата “. Водещи на вечерта ще бъдат актьорите Александър Алексиев и Стоян Дойчев.
Димитровден ще стартира с празнична Света литургия от 8.30 ч. в Катедрален храм „ Свети Димитър “. От 10 часа на площад „ Хаджи Димитър “ поданици и посетители ще имат опция да следят възстановка „ Разпускане на хайдушката чета “. От 11 ч. ще стартира тържественият обред по издигане на знамето.
От 17 ч. Военният духов оркестър ще изнесе концерт на площада пред постройката на Общината, а по-късно актьори ще дефилират по Главната улица на кокили. В 18 ч. в зала „ Сирак Скитник “ ще бъде открита Национална галерия изобразително изкуство-Сливен, където ще бъде връчена премията „ Сирак Скитник “. От 19 ч. ще има огнено шоу с присъединяване на клуб „ Дивинитас “. „ Обич и ария “ – празничният концерт с присъединяване на Теди Кацарова, Силвия Кацарова, Мая Нешкова и братя Аргирови ще стартира от 19.30 ч. на откритата сцена на пл. „ Хаджи Димитър “. Кулминацията на празника ще бъдат фойерверките, които ще осветят небето над площад „ Хаджи Димитър “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР