В Националната галерия "Квадрат 500" започва благотворително наддаване в подкрепа

...
В Националната галерия "Квадрат 500" започва благотворително наддаване в подкрепа
Коментари Харесай

Бедняк си върна 3-годишния син след дълга битка

В Националната изложба "Квадрат 500 " стартира благотворително наддаване в поддръжка на уязвимите българчета. То е по самодейност на фондация "За нашите деца ".

Тяхната задача е да оказват помощ на фамилиите в риск. Сред тях е и татко, който след дълга борба съумя още веднъж да прегърне тригодишния си наследник.

Преди три години обществените вземат решение ориста на дребния Виктор. От родилното момченцето е настанено в институция, тъй като родителите му не можели да се грижат за него.

Не го поисквам на никой, това е все едно да откъснат част от вас, показа бащата на момченцето Георги.

Виктор е надалеч освен от родителите си, само че и от по-голямата си сестра. След известно време в дома момченцето изпратено при приемно семейство. Баща му се надявал да е добре и да е при положителни хора.

Георги обаче не може да се помири с раздялата. Готов е на всичко, с цел да е още веднъж със сина си. Всичко беше някак си празно, даже нямаше и поради какво да се усмихна, споделя мъжът.

Ръка му подава фондация "За нашите деца " и центъра й за социална поддръжка. С тяхна помощ след тригодишна борба Георги съумява да си върне Виктор.

Получих освен финансова помощ, само че и психическа, споделя бащата.

Момченцето се прибира вкъщи преди по-малко от година. Сега мъжът се грижи самичък и за двете си деца и се моли в никакъв случай повече да не минава през това тестване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР