В Националната баскетболна лига поеха отговорността за късното установяване на

...
В Националната баскетболна лига поеха отговорността за късното установяване на
Коментари Харесай

В НБЛ поеха отговорността за нарушението, довело до изваждането на Левски от плейофите

В Националната баскетболна лига поеха отговорността за късното определяне на административното нарушаване, довело до отстраняването на Левски от плейофите.

Мениджърът на лигата Сандра Велчева-Хънт пожела да бъде освободена от поста поради грешката.

„ Аз ще понеса своята отговорност. И защото, още веднъж съгласно нашите правила, аз нямам опция да подам оставка, ще свикам общо заседание на лигата, с цел да бъда освободена от длъжността управител на Националната баскетболна лига. За страдание, това не трансформира обстановката на Левски, отговорността, която имат и следствията, които носят сега “, показа Сандра Велчева-Хънт.

Левски е подал единствено съобщение за подаване на тъжба по проблема. Ако постъпи такава, тя може да бъде прегледана от Арбитражната комисия на 25 май.

По време на конгрес на ФИБА във Вилнюс, унгарският представител е задал въпрос на президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

„ Когато дойдох на Генералната асамблея на ФИБА и унгарският представител ми зададе въпрос по какъв начин е допустимо да допуснем играч да играе без позволение “, показа също Глушков.

Той обаче е предпочел да почисти всичко първо с българските представители и да беседва с тях.

„ Когато ме видя, дори не ми сподели здрасти и сподели какво вършиме? Унгарският представител се свърза и с мен и ме попита по какъв начин е допустимо да играе играч в България в плейофна серия, без някой да е издал от унгарска страна документа “, показа генералният управител на федерацията Елеонора Рангелова.

Според нея, в случай че играч взе участие без този документ, то това значи незаконен трансфер.

„ Клубът, и състезателят могат да бъдат осъдени. Глобата е до 300 хиляди швейцарски франка “, добави още Елеонора Рангелова.

Левски беше изваден от полуфиналната плейофна серия поради присъединяване на Йордан Минчев в първите три срещи с Балкан, без нужния документ за това, както и таксата, която е трябвало да бъде платена.

Автор: Мартин Гошев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР