В Националната баскетболна лига напоследък въобще не е скучно. Поредната

...
В Националната баскетболна лига напоследък въобще не е скучно. Поредната
Коментари Харесай

Трансферен удар на Левски Лукойл разпали страстите в НБЛ

В Националната баскетболна лига в последно време изобщо не е скучно. Поредната конспирация се завърза сред Левски Лукойл и Берое, които обичат да си лазят по нервите взаимно. „ Сините” още веднъж разпалиха пристрастеностите, откакто се похвалиха с ново попълнение. Не обаче това, че имат нов състезател в редиците си е казусът. Всъщност гардът Ракуан Мичъл е екс играч точно на старозагорци. 23-годишният американец подписа с Берое при започване на сезона, само че по-късно изненадващо се прибра в Съединени американски щати заради фамилни аргументи.

Сега 190-сантиметровият баскетболист се завръща в България, само че с различен екип.

Мичъл играе на позиция 2 – атакуващ гард. Роден е на 10 юни 1997г. в Маями, Флорида. Завършва гимназия Саутридж в родния си град, след което продължава в колежа Саут Плейнс, където влиза в локалния баскетболен тим и записва своя дебют в NCAA лигата.

На идващото лято Мичъл към този момент е с екипа на Колорадо Стейт в колежанското състезание. След година е част от университетския отбор на колежа Хайлендс, щата Ню Мексико. Още в първия сезон впечатлява с изявите си. За 32 срещи през годината отбелязва общо 659 точки, а с това записва също и 94 асистенции, 131 битки и цели 55 отнемания на топката. В актива му за сезон 2018/2019 са и 15 блокирани изстрели.

Вторият сезон на Ракуан Мичъл с отбора на Ню Мексико Хайлендс Каубойс стартира доста мощно. Преди спирането поради ковид атакуващият гард взима присъединяване в 27 срещи на своя тим. В тях отбелязва приблизително по 23,14 точки, подава 101 пъти за попадения и взима 130 битки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР