В НАТО-вска държава един бивш финансов министър, Асен Василев, казва

...
В НАТО-вска държава един бивш финансов министър, Асен Василев, казва
Коментари Харесай

Велева: Наглеците от ПП не отричат разговорите. Искат само ДАНС да посочи кой е влязъл под юргана им

В НАТО-вска страна един някогашен финансов министър, Асен Василев, споделя на партийна среща за предизборно събиране на средства: „ Ние прикрит кеш имаме… Ако стигнем трите милиона… А формалния кеш сигурно е драма и … И някои от тези… са подготвени да дадат кеш, само че не са подготвени да го дадат публично. “
В НАТО-вска страна един някогашен министър председател, Кирил Петков, споделя на съпартийците си: „ Ма аз не знаех, че имаме кеш. Аз си мислех, че нямаме кеш…Ако е два милиона, трябват още … кеш… Ако има кеш в торби, това е по-малко… Въпросът е да има изобщо кеш “.
В НАТО-вска страна водеш политик на партия, пристигнала да промени системата, Лена Бориславова, споделя: „ …на „ Бейкролс “ шефчето взима двайсе бона заплата, какво му пречи да вкара едни 10 хиляди, нали, и по този начин нататъка. И по тоя метод да се пробваме. И по тоя метод, съгласно мене, мога най-малко едни двеста – триста по този начин да режеме от цената, дет се вика “.
В НАТО-вска страна министър председател се обажда на предприемач и му споделя: „ А, Пламене да те запитвам, ти тъй като ги познаваш всичките, а, сега… още един милион и половина… за акцията. Имаш ли някой, дето може да даде за още малко пари? От.. може да са публично, може да са импровизирано, както му е по-удобно на тоя човек. Обаче ще ни трябват за телевизионна реклама. “
В естествена НАТО-вска страна още на идващия ден прокуратурата ще се е задействала, ще са почнали разпити, инспекции, следствие
В НАТО-вска България правоохранителните органи се скатават в остъствието си, като че ли са пратени на Канарските острови.
Скандалът КЕШ, който застигна “Продължаваме смяната ”, не би трябвало да ни изненадва. Да, той взривява, отвращава, само че не изненадва, тъй като за следващ път се сблъскваме с грозната действителност – по какъв начин сме дали властта в страната на едни арогантни, нагли, тъпи, алчни хора, за които закон и морал са неразбираеми категории. Вижте им метода на мислене, чуйте езика им и ще разберете за какво употребявам толкоз груби думи, с цел да описвам тяхното държание.
Наглеците от Политическа партия не отхвърлят нито срещата, нито наличието на диалога. Наглеците от Политическа партия желаят ДАНС да уточни кой е влезнал под юргана им, с цел да изнесе обществено вонята, която се носи от там. Те не се гнусят от вонята, те желаят да схванат кой е свалил маската им на блюстители на новия морал.
Впрочем някогашната им пиарка Дина Домянова ги просвети вместо ДАНС: „ Тук изобщо не /и няма /да разясня наличието на записа, с изключение на само, че би трябвало да си глупак, с цел да не чуваш, че е юридически вътре в помещението и че добре са записани хората, които са по-близко до „ устройството ”. Така че тезата за службите някак няма да върви. Но мисълта ми беше, че изпирания вършим всевъзможни “.
Това е методът на мисленето в „ Промяната “. И колкото повече времето минава, толкоз по-осезаемо разбираме за какви хора става дума. Оплакват се, че записите са инсталирани, с цел да се употребяват като компромат, само че и през разум не им минава по какъв начин някогашният финансов министър Асен Василев ще изясни обществено врътката да се трансферират 1.5 милиона в кеш? На партия…
И всичко това – след ония скандални записи с ала-бала, след фотосите с чувалите и пуделите. Оперирани от всякакво възприятие за самопреценка, те просто живеят в един недействителен свят на лъжата и измамата.
Да сте чули запис на Политическа партия, където се приказва за партийна работа, за организационна конструкция, за програмни документи, за законодателни начинания, за проблемите на хората? Всички записи, всички срещи, цялото битие на ПП-ДБ е за пари и постове, за осребряване на властта – публично и неофициална, както споделя Кирил Петков „ Въпросът е да има изобщо кеш! ”
В политиката няма почтени, няма чисти и непокварени. В 35-годишната история на прехода всички партии са минавали пред кавги, които са разтърсвали обществото. Но в никакъв случай в българската политика за последните години не и имало такива родени мошеници като Политическа партия, на които чипът в главата им е програмиран единствено по какъв начин „ да гепят кеш “.
Някои споделят, но те са огромни простаци, тъй като за последните две години единствено те са записвани, единствено те са хващани „ по бели гащи “. И единствено те нямам никакъв позор.
Виждам, че тематиката се отплесва в посока за какво тъкмо в този момент излизат тези обстоятелства, нали сме в акция, това е калташки номер. Тези въпроси са значими, само че те са второстепенни. Защото обстоятелствата са безспорни – те приказват за кеш, а българското законодателство не разрешава да има дарения в брой. Наличието на кеш значи черна каса в партийната централа. А в Политическа партия за лукс черната каса е под крилото на финансов министър! Това към този момент би трябвало да влезе в компетенцията и на Сметната палата, и на прокуратурата. Политическа партия просто с обсег надграждат партийното шикалкавене. И не им пука!
И чуйте защо са им парите – за пазаруване на медии, на социология, за „ ала-бала “ – по този начин схващат честния избор тези почтени политици, които вместо да реформират страната, я опоскаха. И вижте по какъв начин събират парите за избори – посредством прям рекет на скъпоплатени мениджъри: „ На „ Бейкролс “ шефчето взима двайсе бона заплата, какво му пречи да вкара едни 10 хиляди, нали, и по този начин нататъка. И по тоя метод да се пробваме “, споделя Лена, иконата на Промяната. Това е класическата скица за пране на пари, употребена от типичен играчи на задкулисието, които нахлуха в политиката ни с лозунга „ Нулева приемливост към корупцията “.
Разбира е, че това не е нищо ново.
Проблемът е, че Киро, Асен и Лена бяха натресени като отричане на порочните практики, на остарелия модел, а се оказаха по-зловещи мошеници от всички политици до момента взети дружно.
Това е драмата. „ Промяната “ провали концепцията за смяна въобщи. Киро, Асен и Лена провалиха цяло едно ново потомство, на което българите бяха подготвени да дадат своите очаквания.
И тук е значима ролята и на посолоствоТО, което продължава да ги дундурка, въпреки и с омерзение, и на „ Демократична България “, които, като техни сътрудници, са съучастници в това незаконно държание.
Сега следва да забележим по какъв начин българите ще реагират на тази смрад.
Източник: Валерия Велева, Епицентър
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР