В наши ръце ли е съдбата ни или е определена

...
В наши ръце ли е съдбата ни или е определена
Коментари Харесай

Какво ни вещаят линиите на дланта според Петър Дънов

В наши ръце ли е ориста ни или е избрана авансово, като е изписана на дланта ни? Колкото и да сме се трансформирали като метод на мислене и да сме надживели редица суеверия от предишното, сходни въпроси не престават да вълнуват човечеството даже през днешния ден. Хиромантията, или гледането на ръка, има необикновено дълга история, тъй като на тайнствените линии на ръката се е вярвало безусловно от древността до предишния век. Дори Петър Дънов – един от най-големите мъдреци на предходното столетие и ярка фигура в българската история и духовна просвета, отделя основна част от своите писания на смисъла на пръстите на ръцете и на съдбоносните линии, белязали човешката длан. На днешния ден през 1944 година великият нравствен лидер си отива от този свят. Нека в негова памет си напомним някои от трудовете му, отдадени на предричането на бъдещето по дланите на ръцете: 

„ Който знае да чете по ръката, дори единствено по палеца може да разбере предишния и настоящия живот на индивида “, споделя Дънов в една от своите неделни беседи. „ Всички безредици и прекарвания, които човек има, е невероятно да не се отразят върху физическото му тяло и неговия живот. Мрачният, нерадостният, сериозният взор към живота, неналичието на оптимизъм, наслада и вяра явно съдействуват за редуциране на виталния път. Желанието за живот, пламенното разположение към него, вярата в неговия смисъл основават опция за продължаването му. Всички тези положения са способни да се отразят и да дадат промени по линиите на ръката “, споделя още Учителя.

Според него линиите се разделят на две групи: Главни, към които спадат ЛИНИЯТА НА ЖИВОТА, ЛИНИЯТА НА УМА, ЛИНИЯТА НА СЪРЦЕТО и ЛИНИЯТА НА СЪДБАТА, или както се назовава още САТУРНОВА. Всички други линии по ръката се одобряват за второстепенни и оформят втората група. Главните линии показват главните качества и качества на индивида. Те по-трудно се поддават на смяна. Докато второстепенните, с помощта на нашите старания, могат да трансформират своя образ, могат да се появяват или да изчезват.

Ето какво споделя още Петър Дънов: Колкото повече линии има даден човек по дланта си, толкоз той е по-впечатлителен, по-дълбоко претърпява всички събития, толкоз и по-лесно се поддава на насладите и тъгите. Ако тези линийки минават най-вече напречно (прекосяват ръката), тогава тази сензитивност се показва в нервност, раздразнителност, несдържаност - импулсивна натура. При такива ръце, общо взето, животът е по-кратък. Колкото по-малко линии има по дланите, толкоз по-малко следи оставят прекарванията и ударите на ориста върху индивида. Той всичко претърпява по-леко и с по-малко арестувания.

Ако ръцете имат доста линии, само че четирите съществени линии незабавно бият на очи, ясно и добре обрисувани, дълги, с прекрасен червеникав цвят, това е добър белег и демонстрира, че човек има скъпи качества, на които може да разчита, прави добра разлика сред основното и второстепенното в своя живот. Ако обаче, главните линии не са ясно и добре изразени, нямат огромна разлика от второстепенните, то подобен човек се блъска и лута из второстепенните проблеми на живота. Линии със едва червен колорит демонстрират здраве. Червените линии демонстрират пожертвователност и смела натура. Многобройни, дребни, раздрани линийки по цялата ръка демонстрират раздразнителност. Колкото повече отвесни линии има по ръката, толкоз животът на индивида е по-успешен и по-лек, с по-голям късмет. Колкото повече хоризонтални линии има по ръката, толкоз повече спънки и усложнения ще има и ще би трябвало да преодолява в живота си този човек.



Линията на живота - тя стартира под хълма на показалеца и свършва долу, към началото на китката, ограничавайки от горната страна Плутоновата област и по-късно Венерийния рид. Когато линията на живота е ясна, гладка, без спирания и острови, значи положително здраве и триумфи в живота. Силно обрисувана, демонстрира, че здравето и характерът обладават огромна мощ и опозиция против неприятните външни условия. Слабо изразена линия на живота демонстрира едва здраве и слаб темперамент. Когато е прекомерно тънка и неравна, демонстрира едва здраве и неуспехи в живота. Онези места, където линията на живота е по-широка, демонстрират интервали на по-добро здраве и по-големи триумфи в живота. Малки чертички, пресичащи линията на живота, значат заболявания. Широка и алена линия демонстрира страст, неучтивост и здрава натура. Широка и бледа линия демонстрира мъка, постоянно малокръвие, злоба, неприятни склонности. Ако по нея има бели точки, налице е укрепване на гореказаното. Дълга линия на живота демонстрира нескончаем живот. Къса линия на живота демонстрира пай живот, само че би трябвало да бъде такава и на двете ръце. Линия на живота, която последователно изтънява и чезне, демонстрира постепенно угасване на живота. Острови по линията на живота демонстрират затвор, заболявания, интервенция, въобще - ограничавания в изявите на живота. Линия на живота без каквито и да било клончета и разклонения демонстрира отегчителен, монотонен живот. Клонки нагоре по линията на живота демонстрират материални триумфи. Ако клонките са надолу, имаме материални загуби. Клонките към хълма на Меркурий демонстрират триумфи в науката и благосъстояние, добито посредством умеене, умелост, възприемчивост.

Ако клонката се допира до линията на брака, казаното нагоре има връзка с женитбата.

Клонка към Лунния рид демонстрира далечни пътища, стеснен контакт със отпътували същества и вътрешен глас. Кръст или звезда върху линията на живота демонстрира заплаха за живота заради акцидент.

Линията на мозъка - Тя стартира от или покрай началото на линията на живота и отива към Марсовия рид, като обрисува долната граница на този рид. Тази линия характеризира умствените качества, направлението на мисълта. Тя разделя ръката на две елементи - горна, която дава израз на по-духовните качества в индивида, и долна, даваща израз на по-материалните. Леко извита, мощно и ясно обрисувана, дълга линия на мозъка, която отива към Марсовия рид, демонстрира добър разум, хладнокръвие, ясна мисъл,пресметливост, ловко употребяване на средствата за реализиране на поставените задания, изключително в случай че ръката е гъвкава и необятна. Къса линия демонстрира човек, на който мозъкът е заангажиран с стеснен кръг задания от практическо естество. Широка линия демонстрира плашливост, настървение. Тънка като косъм и дълга линия, демонстрира лековерие и колебливост. Двойна линия на мозъка демонстрира изключителни умствени качества, многостранен разсъдък, триумфи в живота, само че и двойствена натура, повече или по-малко мистериозен човек. Ако линията на мозъка стартира от Юпитеровия рид, демонстрира прекомерно развито себелюбие, просветеност, умствени сили, ориентирани най-вече към издигане в публичното състояние, придобиване на популярност, жадност за власт. Ако началото на умствената линия е в Плутоновата област, демонстрира заядливост, раздразнителност.  Ако линията на мозъка се разделя на два клона, от които единият отива към Меркуриевия рид, а другият - към Марсовия, това значи прекомерна податливост, храброст и сръчност в комерчески интервенции. Ако линията на мозъка се разклонява, като единият клон отива към Марсовия рид, а другият към Лунния, то при къси клончета демонстрира разностранност, вживяване в ситуацията на другите, особено за психолози, актьори, юристи.

Линията на сърцето - Тя дефинира прочувствения живот, сърдечните влечения, насладите и скърбите, които съпровождат индивида (любовта), а по този начин също и заболяванията на сърцето и бъбреците. Сърдечната линия стартира от хълма на Меркурий, върви хоризонтално, насочвайки се към хълма на Юпитер. Най-добрата линия на сърцето е равна, ясно обрисувана, насочва се и високо се издига в хълма на Юпитер. Такава линия показва богата, необятна, дълбока и благородна изява на прочувствената природа на индивида. Ако в края (в Юпитеровия хълм) тя се разклонява на тънки клончета, значи и доста благополучие и триумф. Ако обаче линията навлиза в пръста на Юпитер, това приказва за огромно самолюбие и горделивост. Ако линията на сърцето вместо към Юпитеровия рид се спуска към умствената линия, това е неподходящ белег и демонстрира изгода, сметкаджийство в възприятията, пренебрежение към близките и към хората, с които има връзки, злопаметност. Права сърдечна линия, която прекосява цялата ръка, демонстрира жестокосърдечен, неприятен човек. Клонки при започване на сърдечната линия демонстрират доста любовни завършения. Липса на сърдечна линия демонстрира двуличие, коравосърдечие, безбожие, липса на възприятие за страхопочитание и респект. Ако линията на сърцето е тънка като конец, без каквито и да било разклонения, демонстрира липса на състрадание, топлина, искреност, нищожна емоционалност.

Линията на ориста - Тя характеризира ориста, пътя на живота, промени в публичното състояние на индивида, както и насоките и ползите, които ще го вълнуват, а също и триумфите и неуспехите в живота му. Линията на Сатурн дефинира и показва твърдия блян на човек към реализиране на ясно изразени цели и задания в живота. Ако линията на ориста е ясна, добре обрисувана, относително права, с естествена широчина, добър цвят (бледо червен), този човек ще има в живота си по-ясно сложена цел и задания, които с старания, напрежения и воля ще реализира и ще бъде най-сетне богато удовлетворен. Там, където няма линия на ориста, в живота на подобен човек няма да има ясно изразени желания към реализиране на някаква цел, задача и достижения. Пресичането на линията на живота от линията на Сатурн води до заплаха от насилствена гибел - разстрел, обесване, отравяне, изключително в случай че това секване е отразено и на двете ръце. Ако Сатурновата линия стартира от Лунния рид, имаме удобно изразен живот, изпълнен със желания към идейното. Ако линията на Сатурн стартира от свивката на ръката (от региона на гривните), тогава човек ще има жизнеспособност, мощ в осъществяването на всяка сложена задача. Ако Сатурновата линия клони или приключва към хълма на Юпитер, роденият ще се стреми към високо публично състояние, даващо му опция за власт, инициативност, жадност за благосъстояние. Това демонстрира също и огромен късмет в живота - при компликации постоянно ще му пристигна на помощ нещо непредвидено - „ спасяващата ръка ". Ако линията на Съдбата стартира от линията на мозъка, демонстрира триумфи в късния интервал на човешкия живот. Ако линията на Съдбата стартира от линията на Сърцето, демонстрира спокойни времена едвам след 40-годишната му възраст и пътят на живота му ще бъде подкрепят от другия пол, т.е. ще бъде под непознато въздействие. Змиевидна линия на Съдбата демонстрира доста промени и неприятности в живота. Разкъсана Сатурнова линия демонстрира промени в ориста, в изискванията на живот, в специалностите, службите, в брака. 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР