В народната медицина на почти всички народи по Земята има

...
В народната медицина на почти всички народи по Земята има
Коментари Харесай

Еликсир на живота с алое оздравява целия организъм

В националната медицина на съвсем всички нации по Земята има разнообразни скъпи предписания, непокътнати през вековете, защото са потвърдили своето потребно деяние. Нашата национална медицина е същинска съкровищница в това отношение. Също по този начин имаме стотици хиляди растения, чиито потребни и лековити свойства са били известни още от древността. За благополучие, те имат своето място и през днешния ден, защото доста хора избират да се лекуват с билки. Също по този начин, актуалната фармация постоянно употребява извлеци от лековити растения като съществена съставна част в препаратите си, които се продават в аптеките.

Вижте една лесна за подготвяне и приложение рецепта за Еликсир на живота, който оздравява целия организъм, а също по този начин се приема и за профилактика на онкозаболявания.

Става дума за примес от няколко съставки, по-точно билките пелин, бял равнец, живовляк, сок от алое, борови пъпки и мед. Полезна е за целия организъм, защото главно почиства кръвоносните съдове. По тази причина максимален резултат оказва при атеросклероза и множествена склероза.

Помага при очни проблеми, болести или нарушена функционалност на черния дроб, на бъбреците, на храносмилателния тракт, както и при болните с туберкулоза Препоръчва се също по този начин на хора с  кожни проблеми, като псориазис, екзема и така нататък

Еликсирът се подготвя на няколко стадия:

 

В началото се смилат всички от посочените нагоре растения (по 100 г от всяко) и се поставят в емайлирана тенджера, като се заливат с 3 литра изворна или кладенчова вода. Слага се капакът на тенджерата, слага се на котлона и се оставя да ври на слаб огън до момента в който заври. Сместа престоява през нощта.

На сутринта суровината се изцежда, а настойката се прецежда през марля. След това към нея се прибавят сокът от 3-годишно алое и 1 кг захар, сместа се разбърква хубаво и отново се поставя да заври. Впоследствие престоява 5-6 часа, след което се прибавят 100 г от хранителната добавка бефунгин (екстракт от гъбата чага има я в аптеките), половин литър коняк и 1 кг мед.

Получената напитка се разбърква доста добре и се разлива в стъклени буркани, които би трябвало да се затворят компактно. Увиват се с непропускаща светлината тъмна тъкан и се оставят на топло място за 5 дни. След съзряването, лекарството се разлива в бутилки, които се затварят и се държат в хладилника. Така лечебната напитка не губи свойствата си в продължение на няколко години.

Приема се при възходяща Луна по 1 супена лъжица, 2-3 пъти дневно, преди ястие. Курсът на лекуване е 14 дни, по-късно се прекъсва за една седмица. Повторете този лековит курс 2-3 пъти в годината. В взаимозависимост от здравословното ви положение може и по-дълго време.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР