В нарочен доклад мисията на Международният валутен фонд (МВФ) за

...
В нарочен доклад мисията на Международният валутен фонд (МВФ) за
Коментари Харесай

В доклад МВФ сочи основните проблеми на украинската икономика

В умишлен отчет задачата на Международният валутен фонд (МВФ) за Украйна отбелязва необятно публикуваната в страната корупция и други отрицателни фактори, възпрепятстващи растежа на украинската стопанска система. Докладът бе оповестен през днешния ден на уеб страницата на Фонда. "Ръстът [на икономиката] е възпрепятстван от слабата бизнес среда с дефекти в правната рамка, необятно публикуваната корупция и огромна част от бизнеса, доминиран от неефективни държавни предприятия или от олигарси, което подкопава конкуренцията и вреди на капиталовия климат ", отбелязва Рон ван Роден, началник на задачата на МВФ в Украйна.

Представителят на МВФ означи, че темповете на напредък остават прекомерно ниски, с цел да понижат доста разликата сред равнищата на приходите в Украйна и прилежащите страни. На доста ниско равнище - единствено 20% от междинния за Европейския съюз - остава Брутният вътрешен продукт на глава от популацията (измерен съгласно паритета на покупателната способност).

Според отчета основаването на нови антикорупционни институции в страната не докара до "осезаеми резултати ". Ниското равнище на вложения, заради неприятните бизнес условия, лимитира растежа на продуктивността и основаването на нови работни места в частния бранш и вследствие на това доста украински служащи търсят благоприятни условия за работа в чужбина.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР