В напреднала фаза е конструирането на инициативния комитет, който ще

...
В напреднала фаза е конструирането на инициативния комитет, който ще
Коментари Харесай

Йотова: Цветът на България е в комитета, който пак ни издига с Радев

В напреднала фаза е конструирането на инициативния комитет, който ще издигне още веднъж кандидатурите на Румен Радев и Илияна Йотова за президентския и вицепрезидентския пост. Това разгласи самата Йотова през днешния ден в Свищов пред кореспонденти. " Там ще има хора от най-различни политически цветове с най-различни хрумвания и дръзвам да настоявам, че измежду тях ще бъде и цветът на България. Не бихме желали да бъдем инструмент в ръцете на политическите партии, не това е духът на президентската институция ", добави Йотова, съобщи БНР.

Относно поддръжката от страна на Българска социалистическа партия, която водачът Корнелия Нинова предходната седмица още веднъж заявява, само че уточни, че окончателното решение е на Националния съвет (пленума) и че са вероятни и други номинации за президент от средите на левицата, Илияна Йотова разяснява, че " постоянно ще бъде част от лявото политическо пространство и по тази причина не се съмнява в поддръжката на социалистите и лявомислещите хора ".

Към момента кандидатурата на двойката Радев-Йотова за втори мандат бе подкрепена публично от водача на " ИТН " Слави Трифонов и от " Продължаваме промяната " на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, които през вчерашния ден оповестиха, че застават зад тях. 

Илияна Йотова разяснява и декларираното от Петков и Василев за присъединяване им в изборите на 14 ноември и включването им интензивно в политическия живот. " По-скоро считам, че тези хора ще привлекат нашите деца, както и коства ми се от първите поръчки, по-скоро това ще бъде една центристка партия ", уточни тя.

" Много ми наподобява на метода, по който през 2017 година започва партията " Франция напред " на господин Макрон. Много ми наподобява на програмата на " Граждани в Испания ", това също е центристка партия. Вероятно тези младежи ще търсят своята политическа реализация в този набор ", счита вицепрезидентът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР