В началото ваксинацията ще започне в Регионалните здравни инспекции, след

...
В началото ваксинацията ще започне в Регионалните здравни инспекции, след
Коментари Харесай

Д-р Маджаров, БЛС: Маските ще са излишни, ако всички се ваксинират

В началото ваксина цията ще стартира в Регионалните здравни инспекции, по-късно в Коронавирус отделенията. Аз ще се имунизирам в Пловдив още на следващия ден. Това разяснява ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров в ефира на Нова телевизия.

" Процентите на лекарите не бяха доста правилни и точни, тъй като доста небрежно беше събрана информацията. Аз считам, че доста повече ще са тези, които желаят да се имунизират. Сами разбираме, че това е въпрос на персонален избор и дали някой желае да се почувства по-свободен, на фона на тази година, която измина ", добави той.

" Ние като лекари би трябвало да убеждаваме хората по принцип в имунизацията. Ваксините са освободили човечеството от доста заразни заболявания в историята. Важно е всеки да се запознае и да направи своя персонален избор с коя ваксина да се ваксинира, тъй като другояче ще ми звучи като комерсиална реклама. Но всички ваксини са формирани деликатно. Лекарят не носи отговорност при странични реакции. Производителят е описал в детайли какви са страничните резултати, по тази причина е задоволително ясно ", разяснява той.

" Аз съм изрично за това, че всеки, който има имунитет и антитела той няма по какъв начин да бъде пропагандатор на вируса, тъй като няма по какъв начин вирусът да се развъжда. Затова считам, че маските би трябвало да станат непотребни. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР