“В началото сме на нова вълна на Омикрон. Твърденията, че

...
“В началото сме на нова вълна на Омикрон. Твърденията, че
Коментари Харесай

Математик: България няма да се справи без пълен локдаун при настъпващата COVID вълна

“В началото сме на нова вълна на Омикрон. Твърденията, че инфектираните с този вид боледуват 70% по-леко, не са правилни. Те може да са годни за население, което е всеобщо имунизирано. Но не важат за България, тъй като у нас има доста огромен брой неимунизирани и непреболедували. Това значи, че можем да имаме 3 до 6 пъти повече заболели по едно и също време, в сравнение с в този момент. Процентът на позитивните проби от PCR тестванията може да скочи до 70 на 100 ".

Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” математикът Лъчезар Томов.

Предвид плануваното от него развиване на пандемията занапред нататък той допуска, че Коронавирус смъртността у нас още веднъж ще скочи, тъй като доста инфектирани няма да може да бъдат лекувани съответно.

Томов е безапелационен, че при настъпващата вълна на вируса страната ни няма да се прави без цялостен локдаун. „ Добрата вест е, че който е имунизиран, носи хубава маска и лимитира контактите си, може да бъде спокоен ”, уточни още математикът.

„ В Коронавирус реанимацията на нашата болница има 45 пациенти. От данните, които получаваме всекидневно – има имунизирани пациенти с леко и приблизително протичане на инфекцията, При тежките случаи – нямаме имунизирани пациенти ”, съобщи лекар доктор Милен Шопов, шеф на Коронавирус реанимацията в УМБАЛ " Медика-Русе ".

„ Пандемията е неповторима и доста остра провокация към човешката душeвност, обвързвана най-много с чувството за загуба на надзор ”, уточни психологът Росен Йорданов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР