В началото Огнян Дамянов припомни, че Гешев бе освободен предсрочно

...
В началото Огнян Дамянов припомни, че Гешев бе освободен предсрочно
Коментари Харесай

ВСС не може да освободи Гешев като редови магистрат, защото не е прокурор от 15 юни

В началото Огнян Дамянов напомни, че Гешев бе освободен предварително като основен прокурор. След това той изиска да бъде върнат като прокурор във ВКП, а след това искаше да бъде освободен като магистрат.

" Никой не може да бъде назначен на позиция, която не желае да заеме " , сподели Дамянов, а по-късно изчете кадрова информация във връзка с Гешев.

Огнян Дамянов сподели, че няма по какъв начин Гешев да бъде освободен, тъй като той не е връщан като редови магистрат . Въпреки това той сподели, че съществува опция Гешев да бъде възобновен и след това освободен.

Гергана Мутафова изрази мнението, че няма по какъв начин Гешев да бъде освободен, откакто не е възобновен като редови магистрат.

Стефан Петров уточни, че няма по какъв начин колегията да възвърне някого на позиция, която към този момент е декларирал, че не желае да заема. По думите на Петров Гешев не се е възползвал от 14-дневния период, който е имал, с цел да апелира предходно решение на Колегията .

В последна сметка единомислещо прокурорската гилдия реши, че оставя без разглеждане настояването на Гешев да бъде освободен като редови магистрат.

Бившият основен прокурор може да апелира днешното решение на Висш съдебен съвет пред съда.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР