В началото на юни Явор Атанасов тръгва на велопътешествие от

...
В началото на юни Явор Атанасов тръгва на велопътешествие от
Коментари Харесай

Българин пътува с колело от Париж до Барселона с благотворителна цел

В началото на юни Явор Атанасов потегля на велопътешествие от Париж до Барселона. Целта му е за 10 дни да измине дистанцията от 1347 километра. Всичко стартира на смешка, само че прераства в благородна идея.

През декември, при диалог с брат си, който живее в Барселона, Явор се подмята, че може да му отиде на посетители с колелото някой път. Шегата прераства в действително начинание.

„ Малко по-късно си помислих, че това пътешестване е задоволително огромно, с цел да бъде потребно на някого и тогава се сетих за „ Заедно в час “. Свързах се с тях и взех решение да им го посветя, с цел да има смисъл цялото нещо “, споделя Явор.

Той работи като софтуерен инженер в Лондон и тъй като работата му е главно на компютър, колоезденето е неговият спорт. В багажа взема единствено най-необходимото: дребна палатка, спален чувал, бутилки вода и аварийни елементи за колелото.

Прави си група във „ Facebook “, където всеки ден пуска видеа за това по какъв начин е и къде се намира. А всеки, който пожелае, поддържа финансово идеята му.

„ Правилата са елементарни на едно такова пътешестване: въртиш педалите, би трябвало да се храниш, с цел да имаш сила да ги въртиш, и в случай че продължаваш да ги въртиш, продължаваш напред “, изяснява Явор.

Тъй като това е първият му дълъг преход, първоначално няма концепция какво огромно количество храна ще му би трябвало всеки ден.

„ Ядеш толкоз доста, че всички келнери и готвачи, които те посрещат, си мислят или че си се объркал, или че си вманиачен – споделя той с усмивка. – И по тази причина след третия ден си бях написал на едно листче, че пътувам 10 дни на колело, пропътувам по 130 км дневно и по тази причина хапвам толкоз доста, а не приказвам френски и няма по какъв начин да им обясня. И в тази обстановка, в която един потен колоездач сяда и ти демонстрира една записка, на която написа това нещо, много трансформира ситуацията, хората стават много по-усмихнати, смеят се и ти носят в допълнение храна, което е супер “.

Приключението за Явор в действителност оказва помощ на различен – през онлайн платформата JustGiving.com Явор съумява да събере близо 4000 лири от всеки поискал да подари за учителите на „ Заедно в час “.

Вижте повече във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР