В началото на следващата година квантовият компютър на Google с

...
В началото на следващата година квантовият компютър на Google с
Коментари Харесай

В началото на 2018 година Google ще постигне квантовото превъзходство

В началото на идната година квантовият компютър на Гугъл с 22 кубитов чип ще стартира изчисляването на свръхсложна задача, решението на която би лишило на класическия компютър милиарди години. Успехът ще значи започването на “квантовото превъзходство” – преломният миг, когато квантовият компютър ще направи това, което до момента се считаше за невероятно – заяви Wall Street Journal.
Големи компании и университети от целия свят вземат участие в основаването на квантови компютри, само че водач в тази конкуренция е Гугъл . През месец май IBM показа квантов чип с 16 кубита, който стана сензация и се планираше да бъде употребен за основаването на квантови компютри с общо предопределение. Малко по-късно Гугъл заяви, че има 22 кубитов чип.

Квантовите чипове на Гугъл се намират в лабораторията в Санта Барбара, където са сложени в специфични криостати при температура —273,11 °C в положение на свръхпроводимост. Апаратурата и настройката са комплицирани и това значи, че цената на квантовите калкулации, предлагани в електронните облаци, няма да е дребна.

Екипът по развиването на квантови технологии на Гугъл се оглавява от Хартмут Невън, управлявал най-иновационните технологии на интернет колоса. “В този компютър няма нито един транзистор. Това е нещо напълно друго, една нова мултивселена” – сподели Невън.

В момента Невън приготвя 49 кубитов чип , който се чака да придвижи всички технологии доста напред и компютрите да стартират да се базират на немислимо комплицирано естествени закони, когато ще престанат да преобразуват физическия свят в бинарна система.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР