В началото на сезона на летните отпуски NOVA затвърждава позицията

...
В началото на сезона на летните отпуски NOVA затвърждава позицията
Коментари Харесай

В началото на летния сезон NOVA запазва лидерството си на българския телевизионен пазар

В началото на сезона на летните отпуски NOVA затвърждава позицията си на водач на българския ефирен пазар, като съвсем една четвърт от дейното население в България (18-49 г.) избира предаванията на NOVA и по този метод я трансформира в най-предпочитания ефирен канал, запазвайки преднина от 31% пред втората по гледаемост телевизия bTV. Подобни са резултатите и измежду останалите аудиторни групи, при които разликата с bTV е още по-голяма, най-много при феновете на възраст 18-34 години, където тя доближава 56%.
 вести
Новините и настоящите излъчвания на NOVA не престават да са водач и през лятото. Сутрешните блокове на NOVA са едни от най-предпочитаните от феновете излъчвания, както в делнични, по този начин и през почивните дни, като разликата по отношение на „ Тази заран “ по bTV възлиза на 56% или над 13 пункта дял в интерес на „ Здравей, България “ и 41% в интерес на „ Събуди се “ по отношение на „ Тази събота и неделя “. Неделният следобеден блок „ Комбина “ отбелязва най-голямa преднина - 75%, пред конкурентното „ 120 минути “. Лятната късна емисия на Новините на NOVA от 22:00 часа за поредна година е най-гледаната новинарска емисия в България.
 вести
За положителните резултати способстват и праймтайм продукциите „ Черешката на тортата “, „ Хавай 5-0 “, „ София -Ден и Нощ “ и „ Господари на ефира ”, които сполучливо поддържат преднина пред конкурентните излъчвания, предавани по същото време по втората по гледаемост телевизия.

Аудиторният дял на NOVA при започване на летния сезон също продължава да нараства. Среднодневният дял на NOVA през юни 2017 е 23,3%, като за последните 3 години той е повишен с общо 35% на среднодневна база и с 33% в праймтайм.
 юни
Значително е и преимуществото на Нова Броудкастинг Груп и представлявани канали пред bTV Медия Груп и представлявани канали. Делът на групата през юни 2017 е с 40% по-голям от този на конкурентната група измежду дейното население на възраст 18-49 години, а при останалите аудиторни групи делът на НБГ и представлявани канали е с към 14 пункта по-голям, което способства за над 45% позитивна разлика по отношение на БМГ и представлявани канали.
 интензивно население
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР