В началото на седмицата Ройтерс, позовавайки се на шест източника,

...
В началото на седмицата Ройтерс, позовавайки се на шест източника,
Коментари Харесай

Иран отрече да е предоставял балистични ракети на Русия

В началото на седмицата Ройтерс, базирайки се на шест източника, заяви, че Иран е дал на Русия огромен брой мощни балистични оръжия земя-земя, което задълбочава военното съдействие сред двете страни, глобени от Съединени американски щати, заяви Българска телеграфна агенция.

В четвъртък администрацията на Байдън предизвести Иран за " бърз и корав " отговор от страна на интернационалната общественост , в случай че Ислямската република е предоставила балистични ракети на Русия.

" Въпреки неналичието на законови ограничавания за продажбата на балистични ракети, Иран е морално длъжен да се въздържа от покупко-продажби с оръжия по време на руско-украинския спор , с цел да предотврати разпалването на войната ", съобщи в обществената мрежа " Екс " задачата на Иран към Организация на обединените нации.

" (Това) се корени в спазването на интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации от страна на Иран ", добави тя.

Ограниченията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации върху износа на някои ирански ракети, безпилотни самолети и други технологии изтече през октомври.

Въпреки това Съединени американски щати и Европейският съюз резервираха глобите върху иранската стратегия за балистични ракети на фона на опасенията за експорт на оръжия за негови съдружници в Близкия изток и за Русия.

Първоначално Иран отхвърляше че доставя безпилотни самолети на Русия, само че месеци по-късно съобщи, че е дал дребен брой преди Москва да стартира нахлуването си в Украйна на 24 февруари 2022 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР