В началото на ноември ще е готов първият участък от

...
В началото на ноември ще е готов първият участък от
Коментари Харесай

След месец тръгва АМ Европа

В началото на ноември ще е подготвен първият сектор от Автомагистрала " Европа " сред Драгоман и Сливница . Това оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). В сектора е построено второ платно, а остарялото е реконструирано до магистрален габарит. Отсечката е с по две ленти за придвижване в посока и лента за спешно прекъсване. Инвестицията е за 117,3 млн. лева и е от републиканския бюджет.

В сектора има два нови пътни възела " Сливница 1 " и " Сливница 2 ", които са с енергеофектовно осветяване , както и 11 огромни уреди - 5 подлеза, 5 надлеза и мост над р. Сливнишка при 30-ти км. Предвидени са и 7 площадки за отдих и наложително прекъсване и 14 бр. армонасипни стени.

Отсечката е част от главната трансевропейска транспортна мрежа.  Трасето е по направлението Лондон - Будапеща - Белград - София - Пловдив - Истанбул - Калкута и е най-краткият път, свързващ Западна Европа с Близкия и Средния Изток. Участъкът Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " - София обезпечава връзка към трансевропейски кулоар " Ориент/Източно Средиземноморски ".

Строителните работи на 17-километровия сектор са изпълнени на 95%, като упованията са в първите дни на идващия месец да бъде пуснато придвижването  по новоизградения сектор

За облекчение на трафика към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " поетапно досега беше пуснато в двете посоки придвижването сред 15-ти и 20-ти км и 21-ви и 25-ти км. Ако метеорологичните условия са положителни доникъде на октомври ще бъде приключена и правата от 25-ти до 29-ти километър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР