В началото на месеца Microsoft официално обяви, че Edge ще

...
В началото на месеца Microsoft официално обяви, че Edge ще
Коментари Харесай

Бивш специалист на Microsoft обвини Google в саботаж на браузъра Edge

В началото на месеца Microsoft публично разгласи, че Edge ще се базира на енджина Chromium. След това стана ясно, че по този метод ще се усъвършенства съвместимостта с уебсайтовете и ще се опрости работата на разработчиците на уеб приложения.

Но някогашният стажант от екипа на Microsoft Edge Джошуа Бакита (Joshua Bakita) твърди противоположното. Според него основната причина за тази миграция е, че Гугъл непрестанно внася промени в своите уеб-приложения, което води до неточна работа при другите браузъри. В последна сметка, Microsoft просто не е успявал да догони Гугъл.

Като образец за това, Бакита показва прибавянето на празен таг <div> в YouTube, който пречи на Edge да употребява хардуерното ускоряване. Проблемът бе оправен с обновяването Windows 10 October 2018 Update.

„Дотогава нашето най-съвременно потребление на графичното хардуерно ускоряване при възпроизвеждане на видео, доста превъзхождаше това на Chrome. А незабавно откакто трансформираха YouTube, те (Google) започнаха да популяризират преимуществата на Chrome по отношение на Edge, по отношение на по-дългата самостоятелна работа при гледане на видео“ – сподели Бакита в Hacker News.

Но без значение дали Гугъл е поставил преднамерено този таг или не, Microsoft самичък си е отговорен с консолидираното на браузъра Edge в Оценка за съвместимост Windows 10. По този метод браузърът получава обновявания един път на половин година и внедряването на новi функционалности се забавя, забавя се и неговото развиване. Но с прехода към Chromium, това ще се промени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР