В началото на месец септември севернокорейските въоръжени сили извършиха изпитание

...
В началото на месец септември севернокорейските въоръжени сили извършиха изпитание
Коментари Харесай

Водородната бомба на Пхенян може да активизира вулкан

В началото на месец септември севернокорейските въоръжени сили направиха тестване с атомна бомба, което за следващ път увеличи напрежението в района. Беше измерена извънредно висока сеизмична интензивност.

В Китай се притесняват, че въздействието на водородната бомба можа да докара до изригването на вулкана Пектусан, намиращ се на границата сред Северна Корея и Китай, написа немското издание „ Билд “.

Малко след тестването управляващите в Пхенян разпоредиха затварянето на националния парк в този регион. В известието беше посочено, че това се прави за сигурността и сигурността на туристите.

В научна публикация се споделя, че тестването с атомна бомба наоколо до вулкана може да унищожи магмените пространства и да провокира вулканична интензивност.

Планинският масив Пектусан е латентен стратовулкан, който може да провокира опустошение, в случай че изригне.

Организация на обединените нации прикани Северна Корея да прекрати нуклеарните и ракетни тествания. През последните седмици Пхенян заплаши даже да предприеме атака против остров Гуам, което би довело до незабавен ответен удар от страна на американските въоръжени сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР