В началото на годината Световните рекорди на Гинес присъдиха на

...
В началото на годината Световните рекорди на Гинес присъдиха на
Коментари Харесай

Отиде си Боби - най-старото куче в света

В началото на годината Световните върхове на Гинес присъдиха на Боби купата най-старото куче в историята. Чистокръвният рафейро ду алентежу навърши цели 31 години. Всичко това е мотив за същинска горделивост за неговия притежател Леонел Коста, както и на феновете на кучета по целия свят.
 Боби - най-старото куче в света, което навърши 31 години
Боби - най-старото куче в света, което навърши 31 години

И към този момент е част от върховете на Гинес

Рождената дата на Боби - 11 май, 1992 година е доказана от Ветеринарната здравна работа на община Лейрия, Поргугалия, която го записва от момента на появяването му, както и от португалския Национален съюз на ветеринарите.

Роден в свърталище от четири кученца, бъдещето Боби в началото наподобява нестабилно. Семейство Коста, което живее в малко село в Лейрия, към този момент има доста животни и взема решение да отстрани цялото свърталище. Съдбата обаче имала други проекти за новороденото. То инцидентно остава прикрито измежду купчина дърва в пристройката, където е родено, без знанието на притежателите му.

Младият Леонел и братята му откриват Боби и вземат решение да в загадка, до момента в който не стане прекомерно късно да го отстранен. Така животното става част от семейство Коста, връзка, която ще продължи повече от три десетилетия.

Според гордия притежател на Боби дългият му и здравословен живот се дължи на спокойната среда, в която е отраснал. Боби в никакъв случай не е връзван или воден на каишка и постоянно се е наслаждавал на свободата на природата към дома му. Леонел прибавя и, че диетата на Боби също е съдействала за дълголетието му. " Това, което ядяхме ние, ядеше и той. "

Леонел също означи в Световния връх на Гинес, че фамилията му и преди този момент е имало, които са живели впечатляващо дълъг живот. Например майката на Боби, Гира, доживява до 18-годишна възраст, а друго фамилно куче, Чикоте, доближава до 22 години.
 10 от най-лесните за развъждане породи кучета
10 от най-лесните за развъждане породи кучета

Четириноги другари за начинаещи и заети стопани

Но Боби надживява всички. До момента, в който си отива от този свят на 31 години и 165 дни - на 21 октомври.

Пътуването на Боби от инцидентното занемаряване като малко кученце до собственик на Световен връх на Гинес е в действителност само по рода си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР