В началото на днешната сесия на Общински съвет - Златица,

...
В началото на днешната сесия на Общински съвет - Златица,
Коментари Харесай

Подсъдимата кметица на Златица нападна журналист!

В началото на днешната сесия на Общински съвет - Златица, кметът на общината Магдалена Иванова лишила със закани диктофона на журналиста и издател на списание " Средногорски багри " - Петя Чолакова.

„ В сходство с досегашната процедура преди да стартира съвещанието, сложих включения диктофон пред ръководителя на общинския съвет и кметът на Община Златица Магдалена Иванова, и започнах да фотографирам присъстващите на сесията. Тогава Иванова съобщи, че не ми позволява да я фотографирам, след което взе диктофона и го изключи, като от самото начало на съвещанието не го върна там, където го бях оставила. Няколко пъти направих искане да бъде върнат диктофона, с цел да мога да извършвам професионалните си отговорности, само че Магдалена Иванова не пожела да го върне, смеейки се от самото начало. Накрая на сесията излезе, оставяйки изключения диктофон на масата пред нея и пътьом ми изясни, че ме чакали извън... Каквото и да значи това!”, съобщи за БЛИЦ журналистът Петя Чолакова.

И добави: „ Предполагам, че нейната изнервеност идва от скоро пристигналия инспекционен акт от АДФИ, където по предварителна информация има данни за осъществени голям брой престъпления, включително открити вреди в размер на 33 289,00 лева, които са вследствие на отговорното държание на Магдалена Величкова Иванова”. Припомняме, че кметицата на Златица Магдалена Иванова е подсъдима за закононарушение по работа, с което общината е ощетена със сумата от 1 056 806,44 лв.. Мярката й за неотклонение е „ парична гаранция” в размер на 10 хиляди лв..

Анелия ПОПОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР