В началото на 2020 г. Euromonitor International публикува традиционната си

...
В началото на 2020 г. Euromonitor International публикува традиционната си
Коментари Харесай

Хората менят начина си за харчене на пари, банките ще се променят

В началото на 2020 година Euromonitor International разгласява обичайна си прогноза по какъв начин технологиите и обществените промени ще повлияят на желанието на хората да купуват избрани артикули. И по какъв начин бизнеса да им ги предлага.

Все повече "роботи " в всекидневието

Става дума за умни устройства, които поддържат изкуствен интелект. Изследователите на Euromonitor International от 2010 година насам изследват държанието на потребителите по целия свят. И това дава осезателен резултат. Аналитиците вярно предвидиха наклонността към по-етичен и здравословен метод на живот.компанията през 2019 година, към 12% от потребителите по света са употребявали " джаджи " с гласов помощник. И тази цифра ще пораства поради интелигентните представители, трансформирали се в надзорен център на други устройства, чиито продажби през 2019 година стигнаха вкупом 11,9 милиарда $.

През 2025 година този бизнес евентуално ще стигне 35,5 млрд.долара, тъй като 41% от интервюираните са подготвени да платят малко повече за „ мъдро “ съоръжение като виртуалните асистенти Siri, Гугъл Assistant, Alexa или съветската "Алиса ", които въодушевяват хората да употребяват гласов или жестов надзор.

„ Хората от ден на ден привикват с концепцията за умни устройства, които се грижат за ежедневния ни комфорт “, заключават откривателите. Това ще промени напълно освен банковите фронт офиси. Роботизацията и умните терминали ще "уволнят " сегашните чиновници, а доколкото ще се мяркат хора из тях, те ще се занимават най-много с поддръжка - систематични админи или някакъв различен вид инженери.

Подобна ще е обстановката и в бек-офисите, където навлизащите с огромна скорост системи с изкуствен интелект ще подменят непрекъснато счетоводители, инспектори, кредитни инспектори и така нататък Времето на безлюдното банкиране настава и въпросът е дали българските банки са подготвени за това.

Повече време вкъщи!

Във времена на икономическа, политическа и персонална неустановеност, потребителите инстинктивно избират да се крият в домовете си, където се радват на високоскоростен интернет, който им разрешава да работят отдалечено, без да напущат дома си. Това ще докара до следващ скок и в онлайн търговията, както и в онлайн предлагането на банкови услуги и на финансова информация. В същото време преходът към работа от вкъщи може да промени освен корпоративната просвета, само че и метода на потребителите към избора на облекла, на финансови услуги, на заведения за хранене или занимания.

Високата подвижност е това, което жителите желаят

Колкото повече градовете се разрастват, толкоз повече хората се разочароват от транспортната система - задръстени пътища и препълнен публичен превоз. Когато излизат, те чакат да стигнат от точка А до точка Б допустимо най-бързо и елементарно. Тази по-висока подвижност може да бъде реализирана с колела и скутери, което пък ще способства за растежа на техните продажби и за триумф на компаниите от бранша на услугите, които ги отдават чартърен.

Освен това желанието на потребителите бързо и комфортно да стигнат от една точка до друга води и до скок в развиването на навигационните приложения, които се употребяват онлайн. А с повишаването на „ стопанската система на шерването “ на коли или за пътешестване с кола (във формат BlaBlaCar), закупуването на автомобил ще престане да бъде значима полезност.

Информацията - бързо и занимателно поднесена

Излишъкът от информация разсейва вниманието и за "да се закачи " човек към прочита й, наличието би трябвало да бъде показано кратко, подходящо или мултисензорно. Така видеото и аудиото ще станат наложителни канали за фирмите и за банките, с цел да поддържат връзка сполучливо с клиентите си. Тази наклонност се назовава „ дръж ме за секунди “ и е основа за образуването на тактики за оцеляване и на банковия бизнес.

Според Гугъл видеосъдържанието оказва помощ на марката да напредне - към 55% от купувачите търсят артикул в търсачка, а едвам по-късно се пробват да научат освен това за него в YouTube, ползвайки препоръки и оценки на консуматори, които към този момент са употребили този артикул. Хората от XXI век желаят освен да намерят информация за продукта, само че и да се забавляват по пътя.

Съвет към българските банки е да не разчитат единствено на груповата си едентичност и на тази база да развиват рекламните си тактики, само че спазвайки общата визия на рекламното обръщение, да търсят нови канали за постигане до все по-широки и все по-различни в културен и в етичен проект консуматори. А това не не по никакъв начин елементарно, изключително в случай че рекламните организации не оферират сходна индивидуализация на маркетинга.

Продуктите би трябвало да са налични за всички

„ От мода до играчки, игри, кетъринг, банкиране или интериорен дизайн, марките дават отговор на желанието на обществото за смяна “, сочат маркетинг специалистите. Потребителите от ден на ден избират дребни локални марки, които имат по-екологично произвеждане спрямо огромните конгломерати и са по-гъвкави в задоволяването на съответните персонални потребности спрямо всеобщото произвеждане. В магазините с такива артикули над 27% от купувачите са непрекъснати клиенти. Те чакат и от огромните корпорации да извърнат повече внимание на локалните пазари и на екологията, която излиза от ден на ден на напред във времето. 60% от интервюираните от Euromonitor са загрижени за изменението на климата, а 54% считат, че могат да повлияят на обстановката, като вършат по-етични и рационални покупки.

Какво е значимо за българските банки?

Настъпващите промени във високите технологии и в държанието на потребителите ще им наложи бърза и насочена към действителните потребности на пазара смяна в маркетинговите им тактики.

Трезорите ще да работят в нови условия, когато:

- Все повече "роботи " навлизат в ежедневието;

- Потребителите желаят индивидуализирана информация бързо и забавно;

- Социалните мрежи все по-органично ще интегрират рекламно наличие в емисията на потребителите;

- Ще се търси изключителност на обособените артикули в подмяна на поверителни данни;

- Продуктите ще би трябвало да са налични за всички.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР